Besøksinformasjon

Veien frem til Fredriksten festning er godt skiltet for gående og kjørende fra Halden sentrum. Festningsområdet er åpent hele døgnet og det er gratis å komme inn. Det er stor parkeringsplass ved festningen.

Merk at det under musikkfestivalen Tons of Rock 19-21. juni 2014 etter kl 19, vil være vanskelig tilgjengelighet for publikum (ikke festivaldeltakere).

Generalveien gjennom festningen vil da bli stengt, og det samme blir adgang til de store parkeringsplassene, Stevnelsetta og Place d'Armes. I praksis må besøkende gå fra byen og opp. Indre festning vil være tilgjengelig fra byen, men porten ut mot Place d'Armes sperres. Ytre områder som Nordmandstien, utefortene og Borgerskansen vil være tilgjengelige, men parkeringsplass på festningsområdet kan ikke påregnes.

De som har behov for transport av varer inn i Hovedfestningen, Kroa og Nye Kommandantbolig må planlegge og gjennomføre dette utenom de aktuelle dagene.

Infosenter
I Ravelingården på indre festning ligger Fredriksten infosenter, som har informasjon om festningen og Halden og omegn. Her kan du også få kjøpt festningsløypekart. Salg av forfriskninger som is og brus.

En multimediapresentasjon av festningens historie fremvises til faste tider hele sommeren.

Servering
Fredriksten Kro
  er en familiekro med kafeteria og isbar som er åpen for publikum hele året. Kroa ligger på ytre festning med mulighet for parkering og er således egnet for handikappede.

Omvisning
Guiding tilbys til små og store grupper. Les mer her.

Turistinformasjon
Et besøk på Fredriksten kan godt kombineres med andre aktiviteter i Haldenområdet. På Halden Turist sin hjemmeside finnes en fin oversikt over hva byen og området rundt kan by på.

Ofte stilte spørsmål

OBS!

Fredriksten er en festning med høye murer. Noen murer er usikret.
Utvis forsiktighet langs festningsmurene, og pass på barna.

Byggeplass og kulturarena går hånd i hånd i sommer
Forsvarsbygg nasjonale festningsverk gjennomfører nødvendige vedlikeholds/- og restaureringsarbeider gjennom sommeren på flere av våre festninger, også på Fredriksten festning.  

Alt arbeid på festningens område foregår etter antikvariske prinsipper.

Forsvarsbygg nasjonale festningsverk beklager den ulempen dette medfører for deg som besøkende, og gjør oppmerksom på at all ferdsel på området skjer på eget ansvar.