Kongsvinger festning

Med utsikt over byen og Glomma troner majestetiske Kongsvinger festning. Kongsvinger Festning har aldri vært beleiret eller erobret. Likevel har festningen vært av stor strategisk betydning for forsvaret av det sydlige Norge.

Driver til festningshotell og restaurant

Stilrent og historisk

Forsvarsbygg nasjonale festningsverk søker en ny driver som vil være med å skape nytt liv på historisk grunn på Kongsvinger festning. Som driver av hotell og restaurant blir du en nøkkelperson på festningen og i lokalmiljøet i Kongsvinger.

Kulturfestningen i grenseland
Kongsvinger festning er et av Hedmark fylkes viktigste kulturminner og et fyrtårn i reiselivssammenheng. Det er en times kjøreavstand fra Oslo og 50 minutter fra Gardermoen. Kongsvinger festning tilrettelegger for mange ulike kunst- og kulturuttrykk, opplevelser, rekreasjon og næringsvirksomhet.

Historiske bygninger fra 1600-tallet
Kongsvinger festning ble bygget på slutten av 1600-tallet og har gjennom flere hundre år vært et viktig forsvarsverk. Det militære nærværet i Kongsvinger representerer en ubrutt forsvarshistorie fra 1680-årene frem til 2005. Mange av aktivitetene på Kongsvinger festning har hatt og vil også i fremtiden ha militær kultur og tradisjon og nasjonal historie som utgangspunkt.

Festningen har flere titusen besøkende
I vår tid har festningen ingen operativ, militær funksjon og hele anlegget er åpnet for publikum. Per 2015 besøkes festningen av rundt 40 000 mennesker årlig. Potensialet er stort for videre utvikling. Beliggenheten er enestående og arkitekturen forteller en spennende historie om europeisk kulturtradisjon. Hele festningen er fredet.

Se hva som skjer

Vis alle

Info fra Kongsvinger festning

Åpningstider

Festningsområdet er åpent alle dager hele året.

Fakta

Etableringsår: 1682
Tomteareal: 495 daa
Antall bygninger: 12
Fylke: Hedmark
Kommune: Kongsvinger
Leietagere: Forsvaret, Gandalf kommunikasjonsbyrå, Glåmdalen bedrifthelsetjeneste, Bose; Vinger utvikling

Veibeskrivelse

Følg skiltene fra sentrum til festningen.