Åpning av utstillingen "Opera-Kikk"

Tid:

Utstilling

01 juni 2012-09 september 2012

Sted:
Galleri Oscarsborg
Avistegnernes Hus ønsker velkommen til utstillingen ""Opera-Kikk" på Oscarsborg med åpningstider alle dager fra 12:30 - 16:30.

 

Utstillingen viser malerier og skisser av Kikk Scheen inspirert av Oscarsborg Operaen. Kjersti Martinsen har laget animasjon basert på Scheens skisser. Gry Hovind stiller ut kjeramiske masker.

Utstillingen varer fra 1. juni - 9. september 2012. Galleriet befinner seg i portrommet i inngangen til selve borgen.

Om utstillerne

Kikk Scheen
Er utdannet ved SHKS og har hovedfag i frihåndstegning. Hun er OscarsborgOperaens første festivalkunstner og har utformet årets operaplakat. Under fjorårets forestillinger, ”Cavalleria Rusticana” og ”I Pagliacci” skisset hun, og i løpet av året har skissene blitt bilder som nå fyller veggene i Galleri Oscarsborg. I sommer vil hun fortsette å male motiver fra operaene i sitt ”Oscarsborgatlier”. Publikum vil derfor kunne oppleve nye bilder i løpet av sommermånedene selv om hun neppe kommer til å svinge penselen i åpningstiden. Forøvrig selges bildene ”fra vegg”.

Kjersti Martinsen
Er musiker, fotograf, regissør og animatør. Hun har produsert flere filmer i skjæringspunktet mellom dokumentar- og kunstfilm og har laget to animasjonsfilmer av Kikks malerier som vises i galleriet. Begge er fra ”I Pagliacci”; en kampscene og en serie av klovnen i forestillingen. Filmusikken er ”live” opptak fra operaen og Hege Rimestads komposisjon fremført av henne selv på munnspill.

Gry Hovind
Er utdannet keramiker fra SHKS. Foruten sine keramiske arbeider, er hun en kunstner som kan hun skape kunstverk av ulike materialer. I utstillingen på Oscarsborg viser hun keramiske masker som er inspirert av sirkusliv.

Dette er en salgsutstilling - og det tas ikke inngangspenger. Velkommen inn!