Fergetider, billett og parkering

Hver dag hele året er det fergeforbindelse fra Drøbak til Oscarsborg festning. Fergeturen fra Drøbak tar ca 10 minutter. Er det fint vær anbefaler vi å gå opp på soldekket. Sjekk fergetider i forkant av besøket ditt da det er sommer- og vinterrute for fergen.

Merk: Sjøtorget i Drøbak stenges fra tirsdag 22. juli - søndag 27. juli grunnet forberedelser og gjennomføring av Drøbak Havneblues. Det er rigging av scener og annet utstyr som gjør dette nødvendig. I perioden vil Oscarsborg II kun trafikkere Sundbrygga, og avgangstiden fra Sundbrygga blir etter gjeldende rutetabell. I perioden vil avgangstiden fra Oscarsborg bli justert til fem på hel time.

SE RUTETIDER I KOLONNEN TIL HØYRE.

FERGETIDER

Det er fergeforbindelse fra Drøbak hele året. Båten ”Oscarsborg II” går fra Drøbak (Sundbrygga og Sjøtorget) hver dag hele året.

Merk at det kjøres vinter- og sommerruter. Merk også at det forekommer endringer i rute pga tidspunkt for flagghal. Informasjon legges da nederst på denne siden.

Det tilbys også båtrute fra Oscarsborg til Bergeholmen og Håøya fra 1. mai 2014.

Se fergetider i kolonnnen til høyre.

I sommerhalvåret er det også fergeavganger med rute 602 fra Aker Brygge. Se informasjon på Ruter.no.

BILLETTER

Billetter kjøpes på billettautomat ved Sundbrygga og Sjøtorget. Både kontanter og betalingskort kan benyttes, men det lønner seg å kjøpe billetter på billettautomatene. Billetten gjelder tur/retur.

Se billettpriser i kolonnen til høyre.

Grupper
Det er ikke mulig å forhåndsbestille billetter til grupper.
Ved besøk av større grupper, gi beskjed så tidlig som mulig til ferga om tidspunkt for ankomst. Da har vi mulighet til å tilpasse kapasiteten.

PARKERING

Båten går fra Sjøtorget i sentrum eller fra Sundbrygga. Det er gode parkeringsmuligheter i sentrum.

Det er ikke parkeringsmuligheter ved Sundbrygga. Det er en avgiftsbelagt parkeringsplass på Huskvik, ca 200 meter fra fergekaia.

Parkeringsavgift
Per time kr. 20,- inkl. mva
Per døgn kr. 80,- inkl. mva

Se kart for parkeringsmuligheter og kaianlegg.