Servering og overnatting

Karpedammen Café
er et utendørs serveringssted i sommerhalvåret og holder til på indre festningsområde, ved Karpedammen. Her kan publikum kjøpe en kopp kaffe eller nyte et godt måltid. Kaféen har alkoholbevilling.

Værforbehold på grunn av kun utendørsservering.

Åpningstider til Karpedammen er alle dager i sommersesongen kl 11 - 18.
Telefon 23 09 37 05

Karpedammen av i dag ble gjenskapt på 1960-tallet etter å ha vært gjenfylt i vel 100 år. Dammen er en av flere dammer som fantes inne på festningen i eldre tid og som er vist på kart fra slutten av 1600-tallet og fremover.

Kjøkkenet ligger i "Store Provianthus" som ble bygget i 1690 og senere forlenget på 1700-tallet til den størrelsen den har i dag. Bygningen ble brukt til lagring av korn og andre matvarer. Fra begynnelsen av 1800-talet ble bygningen en del av Akershus Landsfengsel og ble innredet med celler og arbeidsstuer. Bygningen ble innredet til kafé og kantine for Forsvarets Skolesenter i 1999.

Café Festningen
Café Festningen holder til på nedre festningsområde inne på Forsvarsmuseet.

Her får du påsmurt mat, kaker og is. Vi har en rikholdig kaffemeny.

Åpent hele året, sitt gjerne ute i sola i sommersesongen.

Kaféen følger Forsvarsmuseets åpningstider.
Telefon 23 09 35 79

Overnatting

Det finnes ikke overnattingsmuligheter på festningsområdet, men Akershus  ligger sentralt i Oslo sentrum.  Ta kontakt med det  lokale turistkontoret for mer informasjon om hvilke muligheter som finnes.