Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Vi har jubileum

Hva er ditt beste forsvarsbyggminne? På denne siden samler vi bilder og historier fra forsvarsbyggere rundt om i landet i anledning jubileumsåret. 

Har du lyst til å bidra med ditt beste forsvarsbyggminne? 

Send bidraget ditt til nettredaksjonen@forsvarsbygg.no for å få historier og bilder publisert på denne siden. Beste bidrag blir premiert.

Våre beste historier i tekst og bilder

PS: Det som skjedde i Molesjohka ble i Molesjohka

Image "Scootertur Mollisjokki 2012 Skilt Iesjavri.JPG" without description

I 2012 var jeg Avdelingsleder i Markedsområde Nord, da nylig fusjon mellom Midt-Troms og Finnmark. For å bli kjent med de flotte folkene tok vi en scooter-tur til Molesjohka over Finnmarks største innsjø Iesjavri. Tror det var en 10-12 mil, som gikk som en drøm i en fantastisk flott natur. Opplevelsene og møtet med Drift på Porsangmoen er minner for livet.

Anbefales!

/ Tommy

Snøfokk

En driftstekniker er tilkalt til et bygg på grunn av en vannlekkasje som kommer fra taket og inn i bygget. Det er vinter og vindfullt, men ikke kaldt ute. Ved oppmøte konstaterer driftsteknikeren raskt at årsaken er snøskavler som har dekket til taksluk.

I bygget oppholder det seg noen amerikanere, og de ønsker oppdatering og status i saken. Driftsteknikeren er ikke helt stødig i engelsk, men forsøker seg likevel: – It's a lot of snow fucking around on the roof.

Svaret hans trengte «litt» forklaring i etterkant slik at poenget ble oppfattet, og vi andre fikk oss en god latter :)

/ Geir Rune

Ny messe til allierte

Image "20191217_133127.jpg" without description

Jeg er prosjektleder for alliert øving og trening. I 2019 ferdigstilte vi nye messefasiliteter til våre nederlandske allierte som trener og øver i Norge.

/ Tore

Vi tettet Karpedammen på Akershus festning

Image "Akershus festning_karpedammen_Hanne.jpg" without description

Karpedammen er et samlingspunkt for publikum og kulturelle arrangementer. Den hadde en stor lekkasje som utviklet seg til å bli mer og mer kritisk. Til slutt måtte driftsavdelingen vår stenge av vannet, som blant annet Aftenposten skrev om i juni 2021.

Vi fikk bevilget midler til å utbedre skaden og etter lang tids jobbing er nå dammen tett og har blitt veldig fin. Det gjør meg stolt å se at Forsvarsbygg kan ivareta og forvalte viktige nasjonale kulturverdier på fredet område. Dette er bra for Akershus festning, for Norge og ikke minst for besøkende og lokalbefolkningen i Oslo.

Stolt øyeblikk!

/ Hanne

Befaring i skyte- og øvingsfelt på Mjølfjell

Image "SØF befaring 2 - inn i IV.jpg" without description

/ Nils Johan

Bygging av radarkuppel på Vågsøy

Image "Radom.png" without description

Sommeravslutning på Haakonsvern i 2015

Image "IMG_9764.JPG" without description

Her var prosjektlederne i Prosjekt og utvikling med på brannslukkingskurs og fikk prøve seg på slukking av brann med brannslange og med brannslukkingsapparat. I flere år hadde vi sommeravslutningstradisjon der vi dro de ansatte i avdelingen med på forskjellige utfordringer på basen.

/ Åsmund

Vi blir en tydeligere del av forsvarssektoren

Image "Våpenskjold Forsvarsbygg.png" without description

Etter et drøyt tiår med en annen profil, ble det opprinnelige heraldiske merket som tidligere tilhørte Forsvarets bygningstjeneste (vår forgjenger) gjeninnført i 2017 / 2018. Våpenskjoldet er utarbeidet og tegnet av Forsvarets heraldikere Thorbjørn Bergersen og Jan Eide. Jeg var så heldig å jobbe med disse bautaene i faget gjennom prosessen med å innføre vår nye logo i Forsvarsbygg. Våpenskjoldet med rikskronen på toppen viser slektskapet til de andre etatene i forsvarssektoren og er et signal om at vi er en statlig aktør med et helt unikt samfunnsoppdrag.

/ Annichen

Når vi har det fint i fellesskap, når vi både fjelltopper og store mål sammen

Image "Trond Pettersen_utvikling tur.JPG" without description

Forsvarsbygg som holder til i Statens hus på Hamar har normalt en høsttur i fjellet. Bildet er fra 2015 på Store Svartdalspiggen (2157 m.o.h.) med base på Gjendebu. Fra venstre: Eivind, Trond, Odd Erik, Øyvind og Morten (foran), Christer, Grete og David.

/ Trond

Vaskemaskinen

Det hadde seg sånn at Forsvarsbygg ble kontaktet vedrørende feil på en vaskemaskin i en kaserne. Problemet var at vaskemaskinen ikke tok inn vann. Driftsavdelingen sendte en tekniker for å avklare problemet og soldaten som hadde meldt inn problemet, forklarte velvillig om feilen.

Soldaten forklarte med stor innlevelse hvordan han hadde forsøkt å få vaskemaskinen i gang ved å etterfylle den via vaskemaskindøren med hjelp av brannslangen. Forsvarsbyggs tekniker begynte å le og forklarte til soldaten at vaskemaskinen var en tørketrommel.

/ Geir

Radon i bagasjen

– Hei, æ har me mæ radonmålera her i veska mi, æ. Villa bare si fra da han bak skjermen der kanskje vil lur på ka det e. Jeg smiler pent og oppriktig, holder øyekontakt og åpner veska.

– ...mmmmm. Stopp en halv, frøken. Sikkerhetsvaktas ørneblikk saumfarer meg, veska, radonmåleren som ligger øverst, og jeg kan se han prøver å huske alt han har lært i opplæringen sin.

– Å hva måler en radon-måler da?, sier vakta.

– «Radon», svarer jeg, like bevisst på å være blid og imøtekommende. Vurderer samtidig at her bør jeg nok kanskje også bruke en lett blanding av folkeopplysning, ydmykhet og enkle ord for å nå frem med budskapet. Lirer derfor av meg den velkjente beskrivelsen «Radon er en naturlig gass som vi måler...», og fortsetter videre til «...og i den forbindelse har jeg i dag tatt med meg disse målerne på vegne av jobben min, da vi skal bruke de en annen plass i landet». Så fort at jeg hadde mista vakta sånn cirka rundt «gass». Hjalp heller ikke at jeg nå ser at køa selvfølgelig har stoppa opp, og flere vakter har oppdaga trafikkorken jeg har skapt.

Roger, kom hit, frøkna her har med seg gassmålere. Ny vakt nærmer seg med stormskritt. Jeg prøver meg nok en gang på smil og blikkontakt. Liten effekt. Rettere sagt, ingen effekt.

– Det er da vel ikke lov å ha med seg gass under trykk ombord på fly?!

Dette er et utdrag av en lengre tekst. Les hele historien og få deg en god latter.

/ Camilla og Signe

Har du lyst til å bidra med ditt beste forsvarsbyggminne? 

Send bidraget ditt til nettredaksjonen@forsvarsbygg.no for å få historier og bilder publisert på denne siden. Beste bidrag blir premiert.

Skap synlighet for Forsvarsbygg hvis du vil:

  • På din personlige Facebook kan du tagge med @Forsvarsbygg 
  • På din personlige Instagram kan du bruke emneknaggene #Forsvarsbygg20år og #Vierforsvarsbygg

 

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.