Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Festningsløypa med digital formidling

Gå Festningsløypa i ditt eget tempo, og bli kjent med festningens historie gjennom flere århundrer. Scann QR-kodene og få tekst og bilder direkte inn på mobilskjermen din.

Med løypekartet kan du lære om historiske hendelser og kjente personer og om hvordan dagliglivet artet seg innenfor de tykke murene. Kartet inneholder også informasjon om utformingen av festningene samt en forklaring på de for oss ofte fremmedartede ord og uttrykk som brukes om bygninger, våpen og annet som hørte til på festningen.

Digital formidling
Alle punktene er merket med QR-kode. Scann koden med mobilen og få informasjon direkte på mobilskjermen din.

Last ned Festningsløypa her.

Ikke bare krig, kuler og krutt
Historien til de norske festningene handler ikke bare om krig, kuler og krutt, men også om makt, politikk og et samfunn i rask endring. Noen av festningsanleggene har en historie som strekker seg tilbake til middelalderen.

Mange spennende løyper
12 av de 14 nasjonale festningene har festningsløyper. Lengden varierer, men ligger på omtrent 1- 3 kilometer og man beregner at turene tar mellom en halv og en og en halv time i rusletempo. Selvguidingskart blir lagt ut på informasjonssenter, museum, kiosk/resepsjon og i brosjyreholdere montert på skilt.

Det er lurt å ta på gode tursko.

God tur!

Fant du det du lette etter?