Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Stjernebesøk! 3x1685

1685 konsertserie: Rinaldo Alessandrini, cembalo solo.

5. mars 2019
Kl. 19.00-20.00
Sted: Akershus slottskirke

Musikk av J.S.Bach, G.Fr.Händel og D. Scarlatti

1685 - for et år i musikkhistorien!
Intet mindre enn tre av barokkens giganter er født i dette året : Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel og Domenico Scarlatti.

Barokkensemblet Oslo Circles starter sesongen 2018/19 med en splitterny egen konsertserie med barokk-konserter i Akershus slottskirke. I åpningskonserten spiller vi kun musikk som enten er skrevet i året 1685, eller av komponister som er født i nettopp det året.

Våre eminente solister, Marianne Beate Kielland (mezzosopran) og Njål Sparbo (bassbaryton) synger arier fra Bach-kantater, og Händel-fans kan også glede seg til den berømte arien Ombra mai fu og utdrag av operaen Alcina. I året 1685 har vi et mangfold av stilarter i Europa, samtidig ansetter Europas største hoffer og kirker stadig flere utenlandske musikere: dermed har vi tyskere i England eller italienere i Tyskland eller Frankrike – dette fører til en aktiv utveksling og sammensmelting av stilarter.

Vi presenterer noen eksempler av dette mangfoldet fra året 1685: Vi spiller fra John Playfords fargerike samling The Division Violin (utgitt i 1685), Marc-Antoine Charpentiers elegante ouverture til Les arts florissants (1685), Arcangelo Corellis Trionater op.2 (1685) og utdrag fra den sjelden spilte operaen Servio Tullio (urfremført i München i 1685) av Agostino Steffani.

Velkommen til åpningskonserten i Oslos nye barokke konsertserie 1685!

 

Støttet av Norsk Kulturråd og Oslo kommune.

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.