Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Paviljongkonserter 2017

Følg gjerne vaktparadene fra Akershus festning, og nyt konsert på Musikkpavlijongen i Studenterlunden etter vaktskiftet på Slottet! Det holdes konsert 11. mai, 15. juni og 22. juni.

11. mai-22. juni 2017
Sted: Studenterlunden ved Nasjonaltheateret

Les mer om vaktparadene fra Akershus festning her.

KONSERTER I STUDENTERLUNDEN:

Kom mai du skjønne, milde
Torsdag 11. mai kl. 14.00
Dirigent: Trond Husebø.
Kom i 17. mai-stemning sammen med oss i Forsvarets stabsmusikkorps. Mai er en tradisjonsrik måned for de norske militærkorpsene med mange ulike markeringer.

Con Fuoco - ildfulle rytmer!
Torsdag 15. juni kl. 14.00
Dirigent: Tarjei Grimsby.
På denne paviljongskonserten har vi med oss trombonisten Tarjei Grimsby som dirigent.Tarjei har en forkjærlighet for den rytmiske sjangeren, og publikum kan vente seg ildfulle rytmer.

Varme sommertoner 
Torsdag 22. juni kl. 14.00
Dirigent: Bjørn Sagstad.
Bjørn er en vidkjent dirigent med erfaring fra en rekke orkestre både i og utenfor Skandinavia. Han har dirigert alt fra klassiske mesterverk og samtidsverk til ballett, opera og underholdningsmusikk.

Merk at det kan forekomme endringer i datoer. Eksakte datoer og klokkeslett for paviljongkonsertene annonseres på www.forsvaret.no/stabsmusikken utover våren.

Tradisjonelle paviljongskonserter

Julius Fritzner var konditor i hovedstaden og fikk i 1865 bygget en åttekantet paviljong der fontenen ved Nationaltheatret T-banestasjon står i dag. Konditoren åpnet for friluftkonserter med musikere tilknyttet ulike militæravdelinger, og tilbudet ble veldig populært blant byens innbyggere.

I 1880 ble en ny musikkpaviljong reist i Studenter-lunden med tilnavnet «Paddehatten». Stabsmusik-ken benyttet denne flittig som konsertarena, og spesielt etter at Norge fikk sin egen konge i 1905 ble paviljongen brukt som konsertarena når kongen var forhindret å overvære vaktparadene. I 1920 ble «Paddehatten» erstattet med dagens paviljong, og Stabsmusikken benytter denne fortsatt flittig i forbindelse med sine vaktparader.

Forsvarets Stabsmusikkorps

Forsvarets stabsmusikkorps er et av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps og er med sine 39 faste ansatte musikere Norges største profesjonelle blåseorkester. Korpset ble etablert i 1818, og har siden vært Forsvarets viktigste representasjonsorkester. Korpset har jevnlige oppdrag for Kongehuset, Regjeringen og Forsvaret i tillegg til ulike representasjonsoppgaver både innen- og utenlands.

Ved siden av de offisielle oppdragene har også korpset en utstrakt konsertvirksomhet i hovedstadsområdet og spiller om lag 20 innendørs-konserter i løpet av året. De fleste av disse holdes i korpsets eget konserthus, Ridehuset Scene på Akershus festning. Korpset bruker også Karpedammen Scene flittig i sommerhalvåret.

Forsvarets stabsmusikkorps er et historierikt korps med lange tradisjoner som settes i spennende samspill med nye musikalske trender.

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.