Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Shakespeare's Globe on Tour

Et suverent ensemble fra ærverdige The Globe byr på en unik sjanse til å oppleve Shakespeare på sitt beste! Og i tråd med tradisjonen får publikum bestemme hvilket av stykkene de vil se!

21-26. august 2018
Sted: Borggården, Akershus slott

Et suverent ensemble med åtte skuespillere fra ærverdige The Globe byr på en unik sjanse til å oppleve Shakespeare på originalspråket, samt engelsk skuespillerkunst av ypperste klasse. Dette er Shakespeare på sitt beste!

Hvordan turnerte en teatertrupp på Shakespeares tid? Det vi vet, er at når teatrene stengte, ville en liten gruppe skuespillere, som vekslet mellom roller i tre eller fire stykker fra deres rikholdige repertoar, forlate London og reise ut på turné. Vi vet også at valget av skuespill var opp til den mektigste personen i husholdningen.

Så, for første gang i Shakespeare’s Globes historie følger vi tradisjonen fra husdramatikerens tid og lar en trupp på åtte skuespillere tilby publikum tre skuespill å velge mellom: The Merchant of Venice, The Taming of the Shrew og Twelfth Night.

Også i tråd med tradisjonen, og med nervepirrende uforutsigbarhet, vil valget av skuespill bli lagt i hendene på det mektigste medlemmet av husholdningen: Publikum!

Valg av stykke foregår ved en enkel avstemning med en fra publikum som dommer. Den gruppen som heier mest høylytt på sin favoritt vinner, og så er forestillingen i gang!
‘Thy frank election make’ (All’s Well That Ends Well, Act 2 Scene 3)

 

Forestillingstidspunkter:
Tirsdag 21. august - fredag 24. august: kl. 19.00
Lørdag 25. august kl. 15.00 og kl. 19.00

Forestillingene spilles i borggården på Akershus slott, innenfor hovedinngangen til slottet.


Billetter:
www.ticketmaster.no eller tlf. 815 33 133.
Grupper min. 10 pers: post@sakk.no


Mer informasjon på www.sakk.no

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.