Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Musikal om Hans Nielsen Hauge

"Det brenner en ild" - nyskrevet musikal om lekpredikanten og industrigründeren Hans Nielsen Hauge. Nå kan du oppleve denne historien i en helaftens utendørs musikal. Fra 17. - 27. august 2017 spilles forestillingen på Tøihusplassen i idylliske Gamlebyen, Fredrikstad.

17-27. august 2017
Sted: Tøihusplassen, Fredrikstad festning

I forbindelse med Fredrikstad Bys 450 års jubileum fremføres en nyskrevet musikal om lekpredikanten og industrigründeren Hans Nielsen Hauge. Musikalen spilles påTøihusplassen i Gamlebyen. Et sted med nær tilknytning til Hauges historie, siden han både var slaktersvenn og satt fengslet her første gang i 1797.

Historikere har karakterisert Hans Nielsen Hauge som en av de mest betydningsfulle personer i Norsk historie. Denne bondesønnen fra Rolvsøy i Østfold steg for alvor inn i begivenhetenes lys etter sin åndsopplevelse i 1796. Da satte han i gang en unik virksomhet som samfunnsbygger, vekkelsespredikant og foregangsmann for ytringsfrihet og likeverd som har satt dype spor etter seg.

Med 50 aktører i tidsriktige kostymer og i autentiske kulisser, er rammen for Hauges historie satt! Det er tenkt rigget til publikumsplasser for 600 publikummere. Et stort ensemble står klar til å vise de historiske begivenhetene gjennom dramatiske spillescener, energiske enkeltprestasjoner og storslåtte musikalske fellesnumre.

Forestillingen spilles følgende dager:

Tor 17. aug kl 20.30
Fre 18. aug kl 20.30
Søn 20. aug kl 20.30
Ons 23. aug kl 20.30
Tor 24. aug kl 20.30
Søn 27. aug kl 20.30

Arrangør: Kulturværste.

Klikk her for mer informasjon om forestillingen og billetter. 

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.