Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Sommermatineer i Horten kirke

Irsk musikk

13. august 2017
Kl. 14.00-16.00
Sted: Horten kirke

Irsk musikk:
Gry Kulsrud Tharaldsen, fløyte

Carola Johnsen, gitar

Søndagsmatinéer i Garnisonskirken på Karljohansvern i sommersesongen

På sommeren er det et yrende liv ute på Karljohansvern, både av folk som besøker museene og Garasjetorget, kaféene og galleriene, men også av folk som utnytter den flotte naturen, badestrendene eller besøker festningsanleggene.

Horten kirke ligger midt på Karljohansvern og dermed også midt i dette yrende folkelivet på sommeren. Kirken er en viktig kulturbærer på Karljohansvern med lange tradisjoner, og med bakgrunn i dette tilbys det en konsertserie med gratis søndagsmatineer på sommeren, slik at folk som bruker søndagen sin på Karljohansvern også kan få en flott musikalsk opplevelse. Horten kirke har et meget bra nyrestaurert orgel, et fint flygel, nydelig akustikk og er skapt for gode konsertopplevelser. 

Første konsert er søndag 18. juni kl. 1400, og deretter blir det annenhver søndag gjennom sommerferien. 

Her får vi møte med den danske komponisten og organisten Ivan Høiberg i samspill med Hallvard Holm Høgemo (fiolin) og Anna Vegrim Ryvænge (gitar/cello).

Matineen er tenkt som et møte mellom dansk og norsk musikk, men også danske og norske musikere. I forbindelse med opprettelsen av en ny dansk-norsk kulturell forening, tar man sikte på utveksling av kulturelle ideer, særlig mellom sydnorge og den nordlige delen av Danmark (nordjylland).

To unge musikere på gitar, cello og fiolin er gått sammen med den rutinerte danske organist og komponisten Ivan Høiberg for å skape en kirkekonsert der både fiolin og cello spiller sammen med orgelet. Her vil Horten kirkes flotte Karl Schuke-orgel få lov til å klinge i både ny og eldre musikk. Konserten vil bl.a fylles med musikk av den danske komponisten Niels W. Gade, som i år hylles av hele det musikalske Danmark, da det er 200 år siden han ble født. Fra Norge er Grieg et must, og videre vil det bli en uroppførsel, da Ivan Høiberg vil skrive et helt nytt verk for fiolin, cello og orgel spesielt for denne anledning. Konserten vil også by på vakre toner fra den klassiske gitar, og avslutningsvis får vi oppleve en festlig fantasi over salmen Lover den Herre.

Velkommen til en spennende og opplevelsesrik dansk-norsk klassisk konsert!

Konserten er gratis!! 
Horten kirke er åpen fra kl. 1200 de søndagene det er matinékonsert.

Beliggenhet

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.