Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Besøksinformasjon

Velkommen til Akershus festning. Nedenfor finner du informasjon som er nyttig for deg som planlegger å besøke festningen.

Parkering

Det er offentlig parkering i gatene og på anviste plasser, og i parkeringshus i nærheten av festningen. Akershus festning har ikke parkeringsplasser for besøkende. For parkering for bevegelseshemmede kan du henvende deg hos vakten i hovedporten i Kirkegata.

Adkomst med kollektiv transport

Festningen ligger sentralt i Oslo, og har nær avstand til offentlig kommunikasjon som tog, T-bane og buss. Det er cirka 15 minutter å gå fra Oslo sentralbanestasjon til festningens hovedinngang i Kirkegata.

Ofte stilte spørsmål

Vi har samlet noen spørsmål og svar som våre besøkende ofte lurer på. Klikk her og se om du får svar på det du lurer på. 


Bryllup og fotografering

Det er tillatt å ta bilder på festningsområdet i forbindelse med bryllup, men det må søkes om tillatelse i forkant. Søknad om fotografering og filming på Akershus festning sendes til Akershus kommandantskap på en av disse e-postene: cakse@mil.nojrorvik@mil.no, eller rsteffensen@mil.no. Tillatelsen tas med under fotograferingen, og skal vises frem ved forespørsel.

Akershus festning huser både sivil og militær aktivitet, i tillegg til å være representasjonssted for regjeringen. Festningsområdet er åpent for publikum, men kan bli avstengt på kort og lang varsel. Det er derfor viktig å søke om tillatelse i forkant.

Merk at det er noen steder på festningsområdet som ikke skal benyttes som bakgrunn: Det kongelige mausoleum, Retterstedet og den midlertidige Minnelunden i Museumsgården, markert med røde ringer på kartet.

Ferdsel på murene

Det er ikke lov å ferdes utenfor sperringer på voller og murer. Akershus er en festning med høye murer. Noen murer er usikret. Utvis forsiktighet langs festningsmurene, og pass på barna.

Priser

Det er gratis å besøke Akershus festning. Deltakelse på omvisninger, arrangementer og museumsbesøk kan ha en billettpris som vil fremkomme på de ulike informasjonssidene. Inngang på Forsvarsmuseet er også gratis.

Start turen på besøkssenteret

Besøkssenteret tilbyr guiding på festningsområdet, og medarbeiderne her er til enhver tid oppdatert på festningens kulturelle tilbud og aktiviteter. På Besøkssenteret er det toalett, og også mulighet for å kjøpe en kopp kaffe. Toalett finnes også ved hovedporten ved broa. Besøkssenteret holder til i det ”lange røde hus” fra 1774 rett ved Karpedammen.

Har du spørsmål: Ring tlf. 23 09 39 17 eller send mail til akershusfestning@mil.no.

Åpningstider festningen / Fortress Opening hours

1. mai - 30. september

Hovedporten: 06.00 - 21.00 
Sideportene mandag - fredag: 07.00 - 21.00 
Sideportene lørdag - søndag: 08.00 - 21.00

Main entrance: 06.00 - 21.00 
Side gates Monday - Friday: 07.00 - 21.00 
Side gates Saturday - Sunday: 08.00 - 21.00

1. oktober - 30. april

Hovedporten: 06.00 - 21.00
Sideportene alle dager: 06.00 - 18.00

Main entrance: 06.00 - 21.00
Side gates: 06.00 - 18.00

 

Det er gratis inngang på festningsområdet / Free entrance to the outdoor areas on the fortress.

 

Akershus slott har egne åpningstider

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.