Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

For skoler

La elevene få innblikk i et av Norges fineste og eldste kulturmiljøer, med sin rike bestand av verdifulle bygninger og anlegg tilkommet gjennom nesten 700 år.

Ta også turen innom Akershus slott inne på festningen. Der kan elevene vandre gjennom vakre historiske saler, dystre fangehull og mørke ganger. Slottet huser også det Det kongelige mausoleum.

Besøkssenteret
Besøkesenteret er det beste utgangspunktet for et skolebesøk på festningen. På besøkssenteret kan elevene lese kort om utvalgte hendelser og personer som har vært med på å forme festningens over 700 år lange historie. Festningsløypa starter med utgangspunkt i besøkssenteret.
Telefon: 23 09 39 17/ 23 09 39 82

Omvisning
Besøkssenteret koordinerer utendørsomvisning, men har ikke en koordinerende funksjon for innendørsomvisning. Lærer eller annen ansvarlig bes ta kontakt selv:

Akershus slott: epost akershusslott.kontakt@mil.no
Forsvarsmuseet: epost fmu.kontakt@mil.no
Hjemmefrontsmuseet: Tlf 23 09 31 38

Festningsløypa
Del opp klassen i mindre grupper å la dem utforske festningen på egen hånd. Med løypekartet kan de i sitt eget tempo lære om historiske hendelser og kjente personer og om hvordan dagliglivet artet seg innenfor de tykke murene. For Akershus er det laget festningsløypekart på norsk og engelsk.

Lyd- og lyskunst
De to stedsspesifikke kunstprosjektene ”Skyggespill” av Jannicke Lie og ”Dagbok - tilfeldighetsarkiv” av Tone Myskja kan oppleves på Akershus Festning. Verkene gir elevene et nytt perspektiv på festningen og en annerledes opplevelse.

Formidlingsmateriell
Det er utarbeidet en lærerveiledning om hvert prosjekt, lærerveiledning Skyggespill og lærerveiledning Dagbok - tilfeldighetsarkiv.  Veiledningene er tilgjengelig på festningen, og kan skrives ut på forhånd. I veiledningene får man opplysninger om verkene, og det anbefales å lese gjennom veiledningen før man opplever installasjonene.

Festningsordboken
Lær elevene festningsspråket. Besøker du en festning møter du ord og utrykk du garantert ikke har hørt før. Med festningsordboken blir festningsbesøket en enda mer lærerik opplevelse.

>

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.