Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Mat og drikke

Festningen restaurant

16. oktober 2013 åpnet Festningen restaurant i det gamle fengselet på festningen. Med panoramautsikt mot Oslofjorden, Aker Brygge og området rundt Oslo Rådhus er det kort og godt byens beste utsikt som tilbys gjestene.

Rustikt og folkelig
Den gang et fengsel, nå et rustikt brasserie med plass til 190 mennesker totalt og to storslagne kjøkken. Festningen restaurant byr på over 500 kvadratmeter fordelt på en innholdsrik vinkjeller med plass til 5000 flasker, et chambre separée til private arrangement, selskaps/- og møtelokale og en åpen restaurantdel. Som den første restauranten i Norge satses det på salg av vin fra karafler, enten i form av en kvartliter eller halvliter.

Om sommeren tilbys 300 sitteplasser på uteserveringen, som er anlagt på to høydenivåer med fantastisk utsikt og unike historiske omgivelser. Uteserveringer starter 8. mai 2018. 

Slik kommer du deg til Festningen restaurant

  • Offentlig transport: Trikk 12 til Rådhusplassen
  • Gående: Følg Myntgata fra politihestenes stall langs festningsmurene. Restauranten ligger på festningsvollen med utsikt over Rådhusplassen.
  • Taxi: kan kjøre helt frem til restauranten langs festningsmurene

Se nettsiden for meny og åpningstider

Café Festningen

Café Festningen holder til på nedre festningsområde inne på Forsvarsmuseet.

Café Festningen tilbyr påsmurt mat, kaker og is, og har en rikholdig kaffemeny. Sitt gjerne ute i sola i sommersesongen.

Kaféen holder åpent hele året, og følger i hovedsak Forsvarsmuseets åpningstider.
Telefon 23 09 35 79.

Isbod på indre festningsområde

I sommersesongen er det mulig å kjøpe  forfriskninger som is, kaffe og brus fra isboden på indre festning. Isboden står ved Besøkssenteret ved Karpedammen.

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.