Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

For skoler

La elevene få innblikk i en viktig del av norsk forsvarshistorie og ta de med til Austrått fort. Fortet ble etablert av den tyske okkupasjonsmakten under andre verdenskrig, og utgjorde en vesentlig del av tyskernes forsvarslinje mot vest.

Austrått fort huser Norges eneste gjenværende trippelkanon av sitt slag. Elevene får være med fem etasjer ned i fjellet, gjennom hele kanontårnet, elektrisitetsverket og mannskapsforlegningen med plass for inntil 200 mann.

Omvisningen kan også legges innom Fosen krigshistoriske samlinger, som ligger like ved Austrått fort. Utstillingen omhandler okkupasjonsårene i Fosen på Austrått, og fremstiller hvordan krigen ble opplevd på Fosen.

Kontaktinformasjon
Det er turistkontoret i Ørland kommune som arrangerer både faste omvisninger og tilrettelagte omvisninger for grupper.

Turistkontoret i Ørland kommune
Telefon: +47 72 51 55 10
E-post: kultursenter@orland.kommune.no

Festningsløypa
Del opp klassen i mindre grupper å la dem utforske festningen på egen hånd. Med løypekartet kan de i sitt eget tempo lære om historiske hendelser og kjente personer og om hvordan dagliglivet artet seg innenfor de tykke murene.

Festningsordboken
Lær elevene festningsspråket. Besøker du en festning møter du ord og utrykk du garantert ikke har hørt før. Med festningsordboken blir festningsbesøket en enda mer lærerik opplevelse.

 

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.