Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

For skoler

Ta elevene med nesten 1000 år tilbake i tid og til Bergenhus festning som er en av de eldste og best bevarte festningene i Norge.

Festningsmuseet
Ta også elevene med til festningsmuseet som ligger på Koengen, der de blant annet kan oppleve utstillingene Kvinners innsats for Forsvaret, Motstandskampen i Bergensområdet i 1940 - 45, samt Bergenspressen i en krisetid.

Omvisning
På Bergenhus festning er det Bryggens museum som gjennomfører både faste omvisninger og omvisninger på bestilling fra grupper. Museet er en del av Bymuseet i Bergen. Ta også kontakt med festningsmuseet, som tilrettelegger for skoleklasser med omvisning, filmvisning og foredrag.

Kontakt
Bryggens museum
Telefon: 55 58 80 10

Bergenhus festningsmuseum
Telefon: +47 55 54 63 87
E-post: bhusmus@gmail.com 

Festningsløypa
Del opp klassen i mindre grupper å la dem utforske festningen på egen hånd. Med løypekartet kan de i sitt eget tempo lære om historiske hendelser og kjente personer og om hvordan dagliglivet artet seg innenfor de tykke murene.
Det er laget festningsløypekart på norsk og engelsk.

Festningsordboken
Lær elevene festningsspråket. Besøker du en festning møter du ord og utrykk du garantert ikke har hørt før. Med festningsordboken blir festningsbesøket en enda mer lærerik opplevelse.

Åpningstider / Opening hours

Alle dager: 06.30 - 23.00

Every day: 06.30 - 23.00

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.