Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Festningsløypa med digital formidling

Gå Festningsløypa i ditt eget tempo, og bli kjent med festningens historie gjennom flere århundrer. Scann QR-kodene og få tekst og bilder direkte inn på mobilskjermen din.

Med løypekartet kan du lære om historiske hendelser og kjente personer og om hvordan dagliglivet artet seg innenfor de tykke murene. Kartet inneholder også informasjon om utformingen av festningene samt en forklaring på de for oss ofte fremmedartede ord og uttrykk som brukes om bygninger, våpen og annet som hørte til på festningen.

Digital formidling
Noen av punktene er merket med QR-kode. Scann koden med mobilen og få informasjon direkte på mobilen din. Les mer om QR-koder og hvilke punkt som er merket.


Ikke bare krig, kuler og krutt
Historien til de norske festningene handler ikke bare om krig, kuler og krutt, men også om makt, politikk og et samfunn i rask endring. Noen av festningsanleggene har en historie som strekker seg tilbake til middelalderen.

På Fredrikstaf festning - Gamlebyen er løypekartene tilgjengelig på Fredrikstad Turistinformasjon.   

Det er lurt å ta på gode tursko.
God tur!

Festningsordboken
Lær deg festningsspråket. Besøker du en festning møter du ord og utrykk du garantert ikke har hørt før. Med festningsordboken blir festningsbesøket en enda mer lærerik opplevelse

Åpningstider / Opening hours

Festningsområdet er åpent hele døgnet, alle dager.

The fortress area is open every day, day and night.

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.