Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

For skoler

Fredriksten festning er som skapt for å være på pensum i historieundervisningen. Her kan elevene få høre om noen av de mest dramatiske begivenhetene i norsk krigshistorie.

Hele seks ganger har festningen blitt angrepet, men ingen har noensinne lyktes med å erobre den. Elevene kan gå på oppdagelsesferd, på voller og bastioner, mellom magasiner, kruttårn og dype, hemmelighetsfulle ganger, en stor opplevelse.

Omvisning
På Fredriksten festning er det vertskapet Halden Turist som gjennomfører både faste omvisninger og omvisninger på bestilling fra grupper.

Festningen har også et museum med omfattende krigshistoriske og sivile samlinger.

Festningsløypa
Del opp klassen i mindre grupper å la dem utforske festningen på egen hånd. Med løypekartene kan de i sitt eget tempo lære om historiske hendelser og kjente personer og om hvordan dagliglivet artet seg innenfor de tykke murene.Det er laget festningsløypekart på norsk og engelsk.

Festningsordboken
Lær elevene festningsspråket. Besøker du en festning møter du ord og utrykk du garantert ikke har hørt før. Med festningsordboken blir festningsbesøket en enda mer lærerik opplevelse.

Åpningstider festningen

Festningsområdet er åpent hele døgnet.

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.