Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

For skoler

Et skolebesøk på Fredriksvern verft er et kjærkomment pusterom i en ellers så klasseromspreget tilværelse. Kombiner historieundervisning med vakker skjærgårdsnatur og måkeskrik.

Fredriksvern verft i Stavern ble besluttet bygget i 1750 av Kong Fredrik V av Danmark/Norge. Verftet er sterkt påvirket av dansk arkitektur. I 1814 ble verftet hovedstasjon for den norske flåte.

Kontaktinformasjon
På Fredriksvern verft er det Fredriksvern verfts venner som gjennomfører både faste omvisninger og omvisninger på bestilling fra grupper. Kontakt foreningen direkte, eller via to andre aktører på festningen.

Fredriksvern verfts venner
Telefon: +47 416 08 014 (Kjersti Myrebøe)

Vertskap i hovedvakta og selskapsutleie:
Trinelise Gran
Tlf 93 88 03 33
Mail: trinelise@stavernevent.no

Festningsløypa
Del opp klassen i mindre grupper å la dem utforske festningen på egen hånd. Med løypekartet kan de i sitt eget tempo lære om historiske hendelser og kjente personer og om hvordan dagliglivet artet seg innenfor de tykke murene.

Lyd- og lyskunstprosjekt
Til sommeren kan et skolebesøk også inkludere en annerledes opplevelse på verftet. Gjennom kunstverket Fredsskipene kan elevene høre, ta på og se en del av verftets historie. Installasjonen vil bestå av utrangerte båter plassert med kjølen opp og kan sees både fra sjøsiden og fra land. Prosjektet er utarbeidet av Päivi Laakso, en norsk-finsk kunstner og forfatter.

Festningsordboken
Lær elevene festningsspråket. Besøker du en festning møter du ord og utrykk du garantert ikke har hørt før. Med festningsordboken blir festningsbesøket en enda mer lærerik opplevelse.

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.