Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

For skoler

La elevene få oppleve noe av det stolteste i norsk forsvarshistorie. Hegra festning i Nord-Trøndelag forbindes med heroisk motstandskamp mot tyske okkupanter under den andre verdenskrigen.

Hegra er i dag et levende festningsanlegg. Hele anlegget er intakt med blant annet skyttergraver, tunneler, ganger, oppholdsrom og kommandotårn. Festningen ligger i et naturskjønt område og egner seg godt til skoleutflukter.

Kontaktinformasjon
På Hegra er det foreningen Hegra festnings venner som gjennomfører både faste omvisninger og omvisninger på bestilling fra grupper.

Hegra festnings venner
Telefon: +47 466 35 844.

Festningsløypa
Del opp klassen i mindre grupper å la dem utforske festningen på egen hånd. Med løypekartet kan de i sitt eget tempo lære om historiske hendelser og kjente personer og om hvordan dagliglivet artet seg innenfor de tykke murene.

Lyd- og lyskunstprosjekt
Kunstverket har fått navnet Big Questions – Big Picture, og er utviklet av den anerkjente kunstneren Vibeke Jensen. Gjennom prosjektet formidles Hegras dramatiske historie på en ny måte og med linjer til nåtiden.  Installasjonen belyser det generelle dilemmaet som soldater til alle tider stilles overfor - det å ta liv og det å overleve.

Formidlingsmateriell
Det er utarbeidet en lærerveiledning for prosjektet. Veiledningen er tilgjengelig på festningen, og kan skrives ut på forhånd. I veiledningen får man opplysninger om verkene, og det anbefales å lese gjennom veiledningen før man opplever installasjonene.

Festningsordboken
Lær elevene festningsspråket. Besøker du en festning møter du ord og utrykk du garantert ikke har hørt før. Med festningsordboken blir festningsbesøket en enda mer lærerik opplevelse.  

Åpningstider

Åpent vår, sommer og høst. Stengt om vinteren.


Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.