Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Lyskunst på Hegra festning

I forbindelse med 100-årsmarkeringen for Hegra festning i 2010, ble Vibeke Jensens kunstbaserte formidlingsprosjekt åpnet.

Big Questions – Big Picture

Kunstverket formidler Hegras dramatiske historie på en ny måte og med linjer til nåtiden. Her berøres det generelle dilemmaet som soldater til alle tider stilles overfor - det å ta liv og det å overleve.

Kunstneren setter søkelys på tre perioder - 1910 og vårt forhold til svenskene – 1940 og kampene mot tyskerne og dagens situasjon aktualisert ved at norske soldater opererer i Afghanistan.

Hør kunstneren fortelle om tankene bak prosjektet:

Formidlingsmateriell
Det er utarbeidet en lærerveiledning om prosjektet. Veiledningen er tilgjengelige på festningen, og kan skrives ut. I veiledningen får man opplysninger om verket, og det anbefales å lese gjennom veiledningen før man opplever installasjonen.

Lyd- og lyskunstprosjekter på flere festninger
Vi har siden 2009 initiert en rekke lys- og lydkunstprosjekter. Formålet er å levendegjøre festningene som historiske kulturminner. Med festningene som kulisse har ledende kunstnere skapt verk som gir de besøkende helt spesielle og uventede opplevelser. Prosjektene er finansiert med midler fra Sparebankstiftelsen DnB NOR.

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.