Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

For skoler

Et skolebesøk på Karljohansvern byr på mange muligheter. Elevene kan få tilpasset omvisning med innføring i verftets historie, og i tillegg bør det settes av tid til å besøke museene og de flotte badestrendene. Flere kunstnere har sitt atelier på området, som elevene kan besøke.

Kontakt
På Karljohansvern er det festningsforvalter Therese Svartsund som kan kontaktes for nærmere informasjon om skolebesøk: therese.svartsund@forsvarsbygg.no.

Festningsløypa
Del opp klassen i mindre grupper å la dem utforske festningen på egen hånd. Med løypekartet kan de i sitt eget tempo lære om historiske hendelser og kjente personer og om hvordan dagliglivet artet seg innenfor de tykke murene.

Lyd- og lyskunstprosjekt
Lotte Konow Lund og Hedda Leivestad har utviklet Lysning, en lysende musikkpaviljong som speiler historien ved at den er plassert der en tidligere paviljong lå. En sensor regulerer lysstyrken.

Festningsordboken
Lær elevene festningsspråket. Besøker du en festning møter du ord og utrykk du garantert ikke har hørt før. Med festningsordboken blir festningsbesøket en enda mer lærerik opplevelse.

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.