Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Besøksinformasjon

Ferge fra Drøbak til Oscarsborg

Fergen går til og fra Drøbak hver dag hele året. Vår hovedbrygge i Drøbak er Sundbrygga som ligger ca. 900 meter nord for Drøbak sentrum. Det er også enkelte avganger fra Sjøtorget i sentrum av Drøbak. Det er parkeringsmuligheter på Husvik og i Drøbak sentrum. Parkeringen er avgiftsbelagt. 

Se fergeruter og informasjon om priser og parkering.  

Ofte stilte spørsmål

Lurer du noe noe i forbindelse med ditt besøk på Oscarsborg festning?
Her finner du svar på ofte stilte spørsmål.

Mat og drikke

Havnekroa på Oscarsborg tilbyr småretter, pizza, øl/vin, is, kaffe osv. Merk at havnekroa åpner for sesongen 1.mai. Frem til da anbefales det å ta med mat og drikke selv.  Se åpningstider for havnekroa her. Grupper kan også forhåndsbestille servering på restaurant Forpleiningen på Oscarsborg Hotel & Resort.

Aktiviteter

Oscarsborg festning er et svært populært turistmål. Gjennom hele året arrangeres det ulike former for kulturarrangementer på festningen, fra konserter, operaforestillinger, til mindre, lokale arrangementer. Se aktivitetene i arrangementskalenderen og les om museumsbesøk og omvisninger.

Redusert tilbud i vintersesongen
Merk at i vintersesongen er tilbudet til publikum noe redusert, og mange av aktørene har redusert åpningstid. Det anbefales å sjekke aktørenes nettsider, eller å ta en telefon til aktørene. Servering må avtales med den enkelte driver på forhånd.

Festningsløypa

Få informasjon direkte på mobilen din. Med festningsløypekartet som utgangspunkt lærer du om historiske hendelser, kjente personer på festningen, og om hvordan dagliglivet artet seg innenfor de tykke murene. Noen av punktene er merket med QR-koder. Festningsløypekartet er tilgjengelig på båten, i resepsjonen i hotellet, og på Forsvarsmuseet. Orienter deg på øya med vårt digitale festningskart.

Gjestehavn

Smilende kvinne på vårt servicesenter med hodetelefoner med mikrifin

Åpningstider / Opening hours

Festningsområdet er alltid åpent og er gratis 
For å komme til Oscarsborg må du ta båt. Vi har to ferger med flere avganger daglig.

The fortress area is always open with free entrance
Oscarsborg is only accessible by boat. A ferry service runs every day all year from Drøbak to Oscarsborg Fortress. The crossing from Drøbak takes about 10 minutes.


VÆR FORSIKTIG
Oscarsborg er en festning med høye murer. Noen murer er usikret. Utvis forsiktighet langs festningsmurene, og pass på barna.

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.