Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

For skoler

Velkommen til en annerledes skoledag på Trondenes fort. På idylliske Trondenes har Hitlers største landbaserte kanoner funnet sitt siste hvilested.

Trondenes fort er per i dag fremdeles i militær bruk. Fortet brukes hovedsakelig til utdannings- og øvingsformål. I bunkeren under selve kanonen finnes en utstilling som viser kanonens historie, bygging og planlagt bruk.

Kombiner gjerne besøket med andre severdigheter på Trondeneshalvøya, som Trondenes Historiske Senter, Trondenes kirke fra middelalderen, nausttufter fra vikingtiden og rester etter fangeleir fra 2. verdenskrig.

Kontaktinformasjon
Ta kontakt med Visit Harstad for et opplegg tilpasset din klasse. Trondenes er fremdeles i militær bruk, og festningsområdet er derfor ikke åpent for besøkende utenfor avtale tider. Sørg for egen transport ved omvisninger. Det er over 1 km fra porten og opp til kanonen, derfor er transport nødvendig.

Visit Harstad
Telefon: +47 77 01 89 89
E-post: post@visitharstad.no
www.visitharstad.no

Åpningstider

Trondenes er fremdeles i militær bruk og festningsområdet er derfor ikke åpent for besøkende utenom de faste tidene for omvisning.

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.