Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Lyskunst på Karljohansvern

Opplev lyskunstprosjektet Lysning på Karljohansvern.

Lysning  - av Hedda Leivestad og Lotte Konow Lund

Sosialt samlingspunkt
Lysning er en musikkpaviljong. Installasjonen er ny møteplass og et sosialt samlingspunkt på Karljohansvern både dag og kveld. Den lysende paviljongen gir det betraktende publikum en visuell kunstopplevelse. En sensor  regulerer lysstyrken, slik at lyset stiger samtidig som mørket faller på. Gjennom installasjonen formidles historien om den originale paviljongen som en gang lå der, og som var midtpunkt for marinesamfunnet i Horten.

Mange kvaliteter
– Folkelig, lett å forstå, samlende og historisk tilknytning var noen av ønskene for prosjektet. Vi mener Lysning inneholder alle disse kvalitetene, forteller Hedda Leivestad og Lotte Konow Lund. Hedda er til daglig sivilarkitekt og Lotte er billedkunstner. De har kjent hverandre lenge og har jobbet sammen på mange store prosjekter.

Se og hør kunstnerne beskrive med egne ord tankene bak kunstverket:

Hedda Leivestad og Lotte Konow Lund.


Formidlingsmateriell
Det er utarbeidet en lærerveiledning om prosjektet.
Veiledningen vil være tilgjengelige på festningen, og kan skrives ut. 


Lærerveiledning Lysning  

Lyd- og lyskunstprosjekter på flere festninger
Vi har siden 2009 initiert en rekke lys- og lydkunstprosjekter. Formålet er å levendegjøre festningene som historiske kulturminner. Med festningene som kulisse har ledende kunstnere skapt verk som gir de besøkende helt spesielle og uventede opplevelser. Prosjektene er finansiert med midler fra Sparebankstiftelsen DnB NOR.

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.