Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Marie Smette - Senioringeniør, Forsvarets eiendommer

– Jeg føler meg veldig heldig som har en jobb med så lite rutinearbeid. Det kommer nye saker og forskjellige utfordringer hver dag. Jeg treffer mange forskjellige mennesker og får godt innblikk i ulike fagområder.

Marie Smette jobber i Forsvarsbygg eiendom med stillingstittel senioringeniør eiendom. Marie er utdannet jordskiftekandidat etter å ha studert eiendomsfag på Ås, og har jobbet hos Forsvarsbygg siden våren 2008.

Jeg har ansvar for oppfølgning og gjennomføring av tildelte oppgaver knyttet til å ivareta verdien av forsvarssektorens eiendommer, bygg og anlegg med et spesielt fokus på strategisk planlegging. Forsvarets eide og leide eiendommer skal være tjenlige for Forsvarets virksomhet, og arealbruksinteressene skal ivaretas i samspill med andre samfunnsaktører.

Koordinering internt

– For å treffe avgjørelser i eiendomssaker av prinsipiell karakter må vi sikre at sakene blir belyst fra alle nødvendige sider. I tillegg til at Forsvaret må involveres, henter vi bistand fra forskjellige fagpersoner som sitter med spesialkompetanse.

Spydspiss

Avdelingen der Marie Smette arbeider er helt ny, og utgjør Forsvarsbyggs spydspiss innenfor strategisk planlegging og porteføljestyring.

– Jeg er glad for å få være en del av det nye satsningsområdet til Forsvarsbygg, og håper å kunne bidra til bedre eiendomsstyring i Forsvarsbygg, sier Smette.

Ansvar og tillit

Marie er fornøyd med at hun får mye ansvar i jobben.

– Jeg lærer mye av å komme borti så mye forskjellig og sette meg inn i stadig nye problemstillinger. Det er mye ulik kompetanse i Forsvarsbygg, og mange å spille på.

– Jeg får tillit og blir inkludert både i det som skjer i organisasjonen. Det er en viktig grunn til at jeg trives så godt.

Fant du det du lette etter?