Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Olaf Dobloug - Direktør Forsvarsbygg kampflybase

– Da jeg fikk muligheten til å engasjere meg i et stort nytt prosjekt, var jeg ikke i tvil. Jeg har virkelig lyst til å bidra videre.

Det sier Olaf Dobloug, som i januar 2012 tiltrådte som direktør for Forsvarsbyggs kampflybaseprosjekt. Stillingen er nyopprettet i forbindelse med at Forsvarsbygg skal bygge base til de nye kampflyene som etter hvert skal erstatte den nåværende flåten med F-16-fly. Som Forsvarets eiendomspartner er det Forsvarsbygg som er ansvarlig for å planlegge og bygge den nye basen.

Et nytt eventyr

Det er et prosjekt av betydelig omfang Olaf Dobloug har fått ansvaret for. En egen byggherreorganisasjon skal bygges opp, et omfattende plan- og prosjekteringsarbeid skal utføres, og bygging skal ledes over en periode på 8–10 år. Total økonomisk ramme for prosjektet er anslått til mellom 5 og 10 milliarder kroner.

– Dette er ett av de største og mest spennende prosjektene noen gang gjennomført i Forsvarsbygg. For meg er det et nytt eventyr og nye muligheter til å ha det moro på jobb. Jeg får brukt all den erfaring jeg har bygget opp gjennom en lang karriere, og må samtidig tilegne meg ny kunnskap. Mye har forandret seg innen faget siden jeg var ferdig sivilingeniør i 1972, men erfaringen man tar med seg som leder og prosjektansvarlig går ikke ut på dato, slår han fast.

Inspirerende samarbeid

Dobloug har vært med i Forsvarbygg helt siden starten i 2001, og før det var han ansatt i forløperen Forsvarets bygningstjeneste fra 1994. I tillegg har han fartstid fra entreprenørbransjen, Statens vegvesen og LOOC. Han har hatt prosjektleder- og byggeansvar for en rekke større prosjekter, blant annet Mjøsbrua, OL-hallene på Hamar og Rena leir.

Skylden for at han har blitt så lenge i Forsvarsbygg legger han på utfordrende oppgaver med stor variasjon og bredde. I tillegg framhever han godt og inspirerende samarbeid med dyktige medarbeidere både i Forsvarsbygg og Forsvaret. Hans oppfordring til andre med teknologisk bakgrunn som vurderer en jobb i Forsvarsbygg, er klar:

– Bli med på laget!

Fant du det du lette etter?