Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

- Vi har vent oss til bygget

Ett år etter innflytting, har de ansatte begynt å finne seg til rette i sine nye kontorlokaler i Visund på Haakonsvern i Bergen.

Som kjent har Visund-prosjektet ekstreme krav til lavt energiforbruk, og er et av de mest energieffektive byggene i Norge. Som følge av dette er Visund tettere, mer isolert og har mer avansert solavskjerming og ventilasjon enn det som er vanlig i et kontorbygg. Prosjektet har hele tiden hatt fokus på at bygget skal være komfortabelt å være i. Men hvordan har brukerne opplevd bygget?


Litt for kaldt for enkelte brukere
– Vi har hatt få klager fra brukerne. Det var litt klager på temperatur i starten, da noen av brukerne synes det var litt for kaldt i bygget. Forsvarsbygg var da inne og justerte opp temperaturen fra 21 til 22,5 grader. Generelt har Forsvarsbygg vært veldig flinke til å følge opp de merknader som har kommet fra brukerne dette første driftsåret. Folk har vært inne blant annet for å justere luft og lys, sier stabssjef for Forsvarets Logistikkorganisasjon Regional Logistikkledelse Vest, Ronny Angeltvedt. Angeltvedt har selv sin kontorplass i Visund.


Visund er et komfortabelt bygg
Normalt og teoretisk sett ville temperaturøkningen gitt et stort utslag på energiforbruket, men Forsvarsbygg antar at virkningen er mindre i dette bygget. – På varme sommerdager har de ansatte i bygget vært fornøyde med at det er svalt og fint til tross for høy temperatur ute. Alt i alt har dette blitt et komfortabelt bygg å oppholde seg i, sier prosjektleder i Forsvarsbygg, Arild Lunde.

Bevisstgjøring av personellet
– Jeg prøver å bevisstgjøre folk på at de har kontorplass i et unikt bygg. Den unikheten merker ikke de ansatte så mye i hverdagen. Brukerne registrerer at persienner går automatisk, og at det kun er mulig åpne vinduene litt, sier Angeltvedt.

Delte meninger om kontorlandskap
Ikke alle brukerne har vært like begeistret for å sitte i kontorlandskap. I det gamle depotbygget som de ansatte flyttet ut av, hadde alle egne cellekontorer.
– Noen har reagert på å sitte i kontorlandskap. Visund har i dag en blanding av begge deler. Kontorlandskap er en arkitektmessig vurdering i samråd med brukerne. Vi savner også noen stillerom, men jeg tror nå vi skal gi dette litt mer tid og se hvordan det går. Det er ingenting som «brenner» her i bygget nå. Vi har det lyst og trivelig. Alt virker, og vi har vent oss til bygget, avslutter Angeltvedt.

Foto i bildekarusell:
Første bilde: Stabssjef for Forsvarets Logistikkorganisasjon Regional Logistikkledelse Vest, Ronny Angeltvedt. Foto: Åsmund V. Sjursen
Øvrige bilder: Visund. Foto: Hundven-Clements Photography. 

Les mer om prosjektet her. 

Kart

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.