Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Akershus slott tema på internasjonal konferanse

UD2022 Sixth International Conference on Universal Design ble i år avholdt i Brescia i Nord-Italia. Forsvarsbyggs tilgjengelighetsprosjekt nådde opp i konkurransen om å bli tema i år.

Det er Forsvarsbygg som hadde oppdraget med å gjøre slottet mer tilgjengelig for alle. At tilgjengelighetsprosjektet vant frem i konkurransen og ble utvalgt som tema på konferansen, var en "fjær i hatten" for alle involverte.

Om prosjektet
Festningene skal være åpne, trygge og tilgjengelige, og ha brukeren i sentrum.På Akershus slott har man funnet gode løsninger som balanserer ønsket om økt tilgjengelighet for alle, med å gjøre minst mulig inngrep i det fredede bygget, og ta vare på viktige kulturminneverdier.

Les mere om prosjektet her

Forsvarsbyggs egne kulturminnerådgivere og prosjektfolk samarbeidet tett med brukerne og vernemyndighetene for å løse oppdraget på en så skånsom måte som mulig. Arkitektskap AS bidro med stor kunnskap og bred erfaring

På konferansen deltok prosjektleder i Forsvarsbygg Stig Ole Nordås, tidligere kulturminnerådgiver i Forsvarsbygg, seniorarkitekt Marianne Kristin Brenna, og arkitekt Christian Ebbensen.

Marianne forteller: -Da jeg i fjor høst mottok en invitasjon med oppfordring om å sende inn et abstrakt om tilgjengelighetsprosjektet på Akershus slott, var det en selvfølge å spørre om Christian Ebbesen i Arkitektskap ville være med. Sammen har vi lagt ned mye arbeid og fritid i prosessen med først å få abstraktet godkjent, deretter skrive et paper og til sist være med i konkurransen om å få holde et innlegg på konferansen.  

Hun fortsetter:

Det var fint å få anledning til å dele kunnskapen vi har tilegnet oss gjennom prosjektet, og selvfølgelig også gøy vise frem resultatet, avslutter hun.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.