Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Bardufoss: Fjellhall blir parkeringsanlegg

Forsvarets parkeringsmangel på Bardufoss løses med å åpne stengt fjellanlegg i Rusta leir.

Forsvaret på Bardufoss får totalt 144 nye kvarter innen utgang av 2018. 36 kvarter er allerede tatt i bruk, og resterende kommer til neste år. Behovet for parkeringsplasser er stort, da området får en vesentlig økt tetthet av boenheter innenfor Rusta leir på Bardufoss.

God plass
Forsvarsdepartementet har godkjent våre planer om å løse parkeringsbehovet med å ta i bruk et fjellanlegg som har vært stengt i en rekke år inne i Rusta leir. Fjellanlegget skal rehabiliteres og består av to haller inne i fjellet på ca. 1000 kvadratmeter hver i første etasje. Disse skal nå omdisponeres til parkering, og inngangen til fjellanlegget ligger bare 50 meter fra den nærmeste av de nye forlegningene. 

- Hallene i andre etasje skal ikke gjenbrukes, eller rehabiliteres, og skal lukkes. Det etableres nå 72 parkeringsplasser inne i anlegget, forteller vår prosjektleder Knut Helge Grimstad.

Ferdig 2018
Det er firma Visinor Rehab AS fra Bjerkvik som har fått totalentreprisen på ombygging til parkeringsområde i fjellet. Kontrakten har en verdi på 15,2 mill.kr. inkl. mva., og arbeidene skal være fullført innen november 2018.

Oppdraget består bl.a. i omfattende installasjoner av elektro og ventilasjon for å ivareta brann- og røyksikkerheten i parkeringsanlegget, forteller Knut Helge Grimstad. 

Bardufoss

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.