Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Camp Elvegårdsmoen i Bjerkvik i bruk for Cold Response

Forsvaret har fått satt opp en midlertidig camp for allierte soldater på Elvegårdsmoen i Bjerkvik, Narvik kommune. Campen er et sivilt militært samarbeid mellom Forsvaret, Forsvarsbygg og Wilnor Governmental services (WGS).

Tidligere grensekommisær, Ivar Sakserud, leder Host Unit på vegne av hærsjefen, er koordinator og  kontaktperson for de allierte som oppholder seg i leiren.

Det sivil militære samarbeidet fungerer utmerket

- Leiren er utmerket og det er viktig at vi samarbeider godt både før, under og etter øvelsen, sier Sakserud.

De gjestende soldatene er ute av campen og øver på strekningen Bjerkvik – Indre Troms. Det er frisk til stiv kuling og det er en real vinterøvelse med kulde og mengder med snø.

Enorme snømengde gir utfordringer

Harald Berg, arenaleder for Elvegårdsmoen i Forsvarsbygg, forteller at de har forsterket beredskapen i forbindelse med Cold Response.

- Vi har styrket oss med ekstra mannskap som elektriker, rørlegger og brøytemannskaper for å få en mest mulig effektiv drift. Vi bistår der vi kan også inn mot WGS som har driftsansvaret når campen er operativ. Under øvelsen har vi flyttet kontoret inn i campen for å være tett på, sier Harald.

Da det lavet ned med snø før soldatene gjorde sitt store innrykk, måtte alle trø til og holde veiene og teltene fri for snø.
- I løpet av 3-4 dager fikk vi en meter nysnø, snøen lå to tredjedeler opp etter veggene. Her jobbet vi godt sammen med innleide brøytemannskaper.

Camp Elvegårdsmoen

  • Teltene som brukes er et helt nytt konsept som WGS tar i bruk med ekstra isolering. Teltene er slitesterke, garantert levetid på 10 år.
  • Denne telttypen prøves ut for første gang under Cold Response.
  • De tåler opptil 450 kg snø pr m2. dvs ca 4 ½ meter snø rett på teltet.
  • De holder +18/20 grader inne. Tåler -20 effektive kuldegrader.
  • Har kapasitet på 14-1500 personer

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.