Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Cold Response 2022: Bodø flystasjon klar for tidenes øvelse med allierte flystyrker

På flystasjonens område er det satt opp en stor telt-camp som skal huse omtrent 1500 personer. Elleve store og robuste telt besto ekstremvær-testen som kom inn over Nord-Norge i slutten av januar, med en vindstyrke på 56 m/sek i kastene.

Vinterøvelsen Cold Response 2022 (CR22) har allerede startet med innrykk av mange soldater og utstyr. Forsvarsbygg har på kort tid levert et øvingsklart område til Forsvaret som skal brukes under øvelsen. Campen vil være aktiv til midten av april.

Forsvarsbygg har levert i tide til CR22

Oppbyggingen til øvelsen har vært krevende fordi driften rundt hovedaktiviteten med F-16 på Bodø flystasjon nå er avviklet. Øvelsen har et betydelig avtrykk ved en flystasjon som er under avvikling, og hvor driftspersonalet har en stor jobb gjennom vintermånedene.

- Våre folk har levert og stått på langt utover forventning. Det har vært en beredskapsøvelse i seg selv med å levere en camp på den korte tiden vi hadde til rådighet, sier arenaleder Geir Rune Finstad. Forsvarsbygg har hatt totalansvaret for all infrastruktur ifm oppbyggingen av camp’en. På knappe fire måneder var alt av beskrivelser, rammeavtaler, mini-konkurranser, infrastruktur med vei, vann og avløp, samt 9.500 m2 telt på plass.

Øvelse i arktisk klima for utenlandske soldater

Campen stod klar til Forsvarets behov 1. februar. Det er både norske og utenlandske soldater som øver og trener i Bodø. De allierte kommer fra USA, Tyskland, Sverige og Canada. De har med mange kjøretøyer og skal lære seg vinterkjøring, og de øver med egne mindre telt for å trene på arktisk klima. 

Bredt samarbeid i sektoren

Samarbeidet mellom alle involverte aktører har vært svært godt under camp-etableringen. Entreprenørene har vært løsningsorienterte, Willnor Group, som har en avtale med Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO), har satt opp teltene

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.