Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

God mat til Kongens menn og kvinner

Mat er elementært og grunnleggende. Det nedslitte kjøkkenet i gardeleiren Huseby er nå helt rehabilitert. Nå blir det mat fra nytt kjøkken til jul.

Nylig ble det rehabiliterte bygget overlevert fra entreprenøren LiD Ventilasjon AS til Forsvarsbygg som byggherre. Garden har nå startet flyttingen inn i de rehabiliterte lokalene og første servering av sultne soldater skjer 21.desember.

—Messa har blitt totalrehabilitert og et nytt tilbygg er på plass. Bygget har dermed fått et etterlengtet «løft», deriblant total ombygging og modernisering av kjøkken, oppvask og lager, nye trivelige og funksjonelle personal/møterom og kontorer og nye garderober, uttaler prosjektleder Atle Maurud i Forsvarsbygg. Det er Forsvarsbygg som bygningsmessig  også skal drifte bygget, og denne avtalen ble signert av avdelingsleder Pål Reinholdt under den samme markeringen.


Nytt kjøkken gir ny hverdag for ansatte og soldater

Den tidligere messa ble strippet ned til skallet, gulvet ble fjernet og alt det gamle interiøret tatt vekk.

—Det nye interiøret er moderne, funksjonelt og tilpasset kjøkkenpersonellets behov på en helt annen måte enn før, forklarer han.

—Dette er som natt og dag sammenlignet med den slitte løsningen som har vært tidligere, sier Maurud. Kjøkkenpersonellet er svært fornøyd med den nye løsningen og takket på overleveringen for godt og tett samarbeid.

Oppgraderingen skjedde samtidig med at leiren var i full drift, og i byggeperioden fikk gardistene mat fra et midlertidig kjøkken som ble satt opp i samarbeid med Forsvaret.

—Det er gledelig at vi nå kan ønske Forsvaret og gardistene velkommen til en helt rehabilitert messe. De fortjener god mat fra i en moderne messe og fra et godt kjøkken, avslutter Maurud.

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.