Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvarsbygger, lotte og jeger

Møt Annie, som håndterer både budsjetter, elgjakt og sanitet

Vi møter Annie Rasmussen på en Teams link fra Rena leir. Prosjektøkonomen har vært i Forsvarets bygningstjeneste, senere Forsvarsbygg, siden 1999, og har i tillegg hatt en rekke stabs- og administrative oppgaver opp gjennom årene. Hun er dermed en av våre mest erfarne kollegaer, -og kjenner både organisasjonen og folka hos oss svært godt.  
 
Annie trives fortsatt godt og gratulerer alle gode kollegaer med jubileet: –I Forsvarsbygg jobber vi med saker og prosjekter som betyr mye for Forsvaret. Det skal vi være stolte av, sier hun. 

 
Fra Varanger Bataljon til Finnmark landforsvar 
Annie har jobbet i forsvarssektoren hele karrieren, og startet som sivil i Forsvaret i Finnmark og Varanger bataljon. Selv er hun fra Tana. Da kjærligheten oppstod med den nyutdannede soldaten fra befalsskolen Bjørn, bodde de mange år i Tana først. De flyttet når Forsvaret omorganiserte på 90-talllet og de fleste avdelinger i Finnmark ble lagt ned.  
 
–Deretter jobbet jeg på Trandum leir som arkivleder i Søndenfjeldske Dragonregiment. Derfra ble jeg med som «nissen på lasset» til Rena, og jobbet i flere år i forsvaret før det ble Forsvarets bygningstjeneste, hvor jeg var en del av prosjektet med å få på plass skyte- og øvingsfeltet Regionfelt Østlandet, sier hun. 
 
–Det var en helt spesiell tid. Den prosjektfølelsen vi alle hadde på prosjektkontoret i Rena leir var helt unik. Det var en svært hektisk og krevende tid, men samtidig var det skikkelig motiverende og artig å få være med på, sier hun. –Det var et helt spesielt samhold med folk med ulik bakgrunner, oppgaver og fagkompetanse, som jeg faktisk savner den dag i dag. Det var spesielt,  sier hun og smiler. 
 

Evenes og Finnmark landforsvar 
–I dag er jeg prosjektøkonom og jobber tett med prosjektledere og prosjektsjefer på en rekke ulike prosjekt over hele landet, deriblant Finnmark landforsvar og Evenes, forklarer hun. –Jeg er heldig som har fått jobbe med spennende oppgaver og veldig mange bra folk, sier hun. 
 

Lotte og HV-soldat 
Forsvaret og sektoren betyr altså mye for Annie , og hun har tilbrakt nærmere 36 år der. I tillegg er hun aktiv Lotte, mange år som Distriktslotte tilhørende HV-05. Hun forklarer:  
 
–Lotter er kvinner og menn som ønsker å gjøre en innsats innen militært beredskapsarbeid og er en del av totalforsvaret. I praksis er vi frivillige HV-soldater, forklarer hun. –Som Lotte kan du delta på et bredt spekter av kurs og aktiviteter. Vi tilbyr kurs i alt fra organisasjonsteknikk, lederutvikling, instruksjon, CBRNE, samband, førstehjelp, sanitet, hjertestarter, skyting og stridssminke- og markørtjeneste, forklarer hun videre. 
 
Friluftsliv 
For de som kjenner Annie, vet vi at det også er en annen ting som står hennes hjerte nær: Jakt- og friluftsliv. Hjemplassen Tana og Finnmark er en av mange favoritter, og Annie både jakter elg, småvilt, fisker og pilker. I all slags vær og føre. Og da gjerne i telt/lavvo, med sine to Gordonsettere og mannen. 
 
Naboene sier at huset vårt er lite brukt, ler hun. –Mye av fritiden benyttes derfor ute og i naturen. Og ja, selvsagt går det også mye tid med våre kjære tre barnebarn. Så familie og friluftsliv er svært viktig for meg, forklarer hun. 
 

Tillitsvalgt 
Annie er også aktivt med i fagforeningen Parat forsvar, som HTV i mange år. –Jeg er også verneombud på min arbeidsplass, avslutter hun. 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.