Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Leverandørseminar i Vadsø: Vil åpne opp øynene til bedriftene i regionen

Vi stiller med fire innledere når Troms og Finnmark fylkeskommune inviterer regionens små og mellomstore bedrifter til å møte offentlige oppdragsgivere på leverandørseminar i Vadsø onsdag 23. februar.

Forsvarsmarkedet og det offentlige markedet gir muligheter for regionens små og mellomstore  bedrifter. Dette leverandørseminaret skal bidra til at flere små og mellomstore bedrifter får øynene opp for dette markedet og blir bedre kjent med hva dette markedet kan tilby. 
 
På seminaret 23. februar stiller Forsvarsbygg med fire innledere; Carolyn Bass, fagleder arbeidslivskriminalitet, Elizabeth Calder, kontraktsrådgiver med ansvar for Finnmark landforsvar (FLF), Hege Leiknes, prosjektleder tidligfase i FLF-prosjektet og Lena T. Nilsen rådgiver for regionale innkjøp. 
 
Seminaret er del to av leverandørutviklingsprogrammet til utbyggingen av Finnmark landforsvar. Den første delen av programmet ble gjennomført i Lakselv i oktober med stor interesse fra de lokale bedriftene der. 
 
Vil gjøre det lokale markedet i stand til å delta i anbudskonkurranser
– Vi er helt avhengige av at det lokale leverandørmarkedet er rustet til å ta imot det store volumet av kontrakter. Erfaringsmessig bidrar lokale leverandører til å holde kostnadene nede i prosjektene da de har fordeler av å holde til lokalt. Det er viktig oss å komme i tidlig dialog med markedet, og fortelle om hva som kommer, sier kontraktsrådgiver Elizabeth Calder i Forsvarsbygg. 
 
Gjenstår kontrakter for 850 millioner kroner 
I prosjektet Finnmark landsforsvar har Forsvarsbygg hittil inngått kontrakter for om lag 220 millioner kroner, men det ennå gjenstår oppdrag for til sammen ca. 850 millioner kroner. I tillegg kommer rammeavtaler på varer og tjenester innenfor forvaltning, drift og vedlikehold.
– Vi vil legge forholdene til rette for at det skal bli mindre avskrekkende for de små og mellomstore bedriftene å gi tilbud på våre rammeavtaler og prosjekter, sier Calder. 
 
Leverandørseminaret skal en møteplass mellom regionens leverandører og oppdragsgivere. Møtet arrangeres i samarbeid mellom Prosjekt leverandørutvikling Forsvaret, Porsangmoen v/Sápmi Næringshage og Troms- og Finnmark fylkeskommune, NHO/NHO Arktis og Forsvarsbygg.
 
 
Les også på Troms og Finnmark fylkeskommune sin nettside: Møtte en lydhør forsvarsminister. 

 

Kontakt

Elizabeth Calder

Kontraktsrådgiver

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.