Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Lysparken LUMAGICA kommer til Bergenhus festning

Fra den 12. november blir det lys i mørket, når byens helt nye lyspark, LUMAGICA, skal lyse opp på Bergenhus festning. Parken, med sine over 40 installasjoner og magiske opplevelser skal spre glede, og lyse opp i vintermørket.

Artikkelen er hentet fra www.bergensentrum.no.

Nå kommer lysparken LUMAGICA!
Den 12. november blir det lys i mørket, når byens helt nye lyspark, LUMAGICA skal lyse opp på Bergenhus festning. Parken, med sine over 40 installasjoner og magiske opplevelser skal spre glede, og lyse opp i vintermørket.

Klikk her for mer informasjon om billetter.

LUMAGICA inngår i Bergen Sentrum AS sin storsatsing “Julebyen Bergen”, sammen med Bergen Julemarked og Pepperkakebyen, som også åpner 12. november. Prosjektet skal bringe Bergen på kartet også som destinasjon i vinterhalvåret, samt bringe flere lokale besøkende inn til sentrum.

Inspirert av Bergen
LUMAGICA skal bygges på Bergenhus festning, og planleggingen er allerede godt i gang forteller Partner i MK Illumination, Øyvind Sætre. Det er MK Illumination som skal produsere og bygge parken, og står ansvarlig for at alt er klart i god tid. Byggeprosessen starter allerede i oktober.

Øyvind forklarer at festningen er den perfekte scene for lysparken, som blir en magisk og spektakulær reise gjennom området, forbi over 40 unike installasjoner, og inkluderer et spiseområde med foodtrucks fra lokale restauranter. Hver lysinstallasjon designes spesielt til LUMAGICA Bergen av MK Illumination, og blir et show i seg selv med det siste innen lys, røyk og 3D.

− Vi har tatt inspirasjon fra Bergen, og flere av installasjonene inneholder elementer av historie og kultur fra byen. Det er viktig at parkene representerer stedet den settes opp, og at den tilfører magi og lys i en ellers mørk tid, sier Øyvind, og understreker at parken ikke handler om jul, men har som mål å lyse opp og spre glede i vintermørket.

Norges første
MK Illumination har stått ansvarlig for lignende parker i Danmark, Tyskland, Østerrike og Japan, og er Norges fremste leverandører av jule- og vinterbelysning for offentlig miljø. De har mellom annet designet juledekorasjonene i Strandgaten og på Torgallmenningen, samt flere andre steder i byen. Dette blir likevel den første av flere lysparker i Norge, og Øyvind og teamet er spent.

− For å kunne gi våre besøkende en unik opplevelse har vi gått grundig til verks. Et av våre internasjonale LUMAGICA-team dro på en toårig reise rundt i verden for å samle kunnskap og inspirasjon. Denne kunnskapen har vi blandet med lokal forankring for å gjøre hver lys park unik. Den nyeste teknologien innenfor blant annet lys, røyk og 3D-motiver er med på å gi våre besøkende en uforglemmelig opplevelse, legger Øyvind til.

Passer for alle aldre
LUMAGICA vil være åpen alle dager fra 12. november til 19. desember 2021. Se mer på www.lumagica.no for billetter og oppdatert info om åpningstider.

Det er et event skapt for hele familien, uavhengig av alder. Lysparken skal være med å bringe folk sammen, og passer perfekt som alt fra romantisk date-lokasjon, til familiekveld med barn og besteforeldre.

− LUMAGICA skal skape en WOW-faktor for alle som får oppleve det, og det tror vi at vi får til uansett hvem som besøker oss. Vi ønsker å begeistre og skape magiske minner, som små og store husker i lang tid. Og så er selvsagt håpet at vi kan gjøre det samme neste år, smiler Øyvind.

− Vi er glade for å kunne være med å styrke Bergen som jule- og vinterby, og gleder oss til å ønske velkommen til et spektakulært lysshow, avslutter Øyvind.

 

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.