Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Lysparken LUMAGICA kommer tilbake til Bergenhus festning

I fjor besøkte 36.000 mennesker Lysparken Lumagica på Bergenhus festning. Nå kan publikum få nye gode førjulsopplevelser Lysparken blant historiske omgivelser på festningen. Parken holder åpent frem til 30. desember, med unntak av 1. og 2. juledag. Velkommen!

Lysparken åpnet 18. november og holder åpent til 30. desember. Lysparken Lumagica inngår i satsningen «Julebyen Bergen» som Bergen Sentrum står bak, og som Bergen Julemarked og Pepperkakebyen også er en del av.


Nytt i 2022
Nytt i år er vi skal redesigne parken. Noen av installasjonene vil de besøkende kjenne igjen fra i fjor, men prosjektleder Robin Sætre lover en rekke nye installasjoner og en helt ny opplevelse:
- I tillegg skal vi gjøre om på hele layouten på lysparken. Bergenhus festning er et fantastisk festivalområde med så mange muligheter. Jeg gleder meg til å gå tilbake til tegnebordet og se hvordan vi også i år kan overraske og imponere våre besøkende, sier Sætre.


Norges første
MK Illumination har stått ansvarlig for lignende parker i Danmark, Tyskland, Østerrike og Japan, og er Norges fremste leverandører av jule- og vinterbelysning for offentlig miljø. De har mellom annet designet juledekorasjonene i Strandgaten og på Torgallmenningen, samt flere andre steder i byen. Dette blir likevel den første av flere lysparker i Norge, og Øyvind og teamet er spent.


Nytt og bedre spiseområde
Serveringsområdet vil i år bli nytt, større og bedre. Det settes opp telt på Paradeplassen der det vil bli ulike serveringstilbud som blir en fin avslutning på besøket i Lysparken.


Over 40 lysinstallasjoner
Lysparken blir lagt opp som en magisk rute gjennom indre festning de de besøkende passerer over førti unike og spektakulære lysinstallasjoner. Hver installasjon er et lyshow i seg selv.
Lysparken er for alle aldre
Lumagica er et sted du kan ta med familien, kollegaer, venner eller kanskje kjiket på en magisk og uforglemmelig kveld med interaktive opplevelser, lyskunst, musikk og muligheter for lokal mat og drikke.

Lysparken vil være åpen hver tirsdag til søndag fra 18. november til 30. desember 2022 (med unntak av 24. og 25. desember).

Les mer om LUMAGICA 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.