Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Ny byggekontrakt ved Joint Warfare Center ved Jåttå

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Backe Rogaland AS om oppføring av et nybygg og etablering av et tilbygg til eksisterende bygg ved NATOs Joint Warfare Center på Jåttå ved Stavanger.

Forsvarsbygg er i gang med å modernisere og utvikle øvings- og treningsfasilitetene ved NATOs Joint Warfare Center (JWC) på Jåttå i Stavanger.  Nå er en ny kontrakt inngått.

–Denne kontrakten handler om å få på plass et nybygg, og etablere et tilbygg til eksisterende bygg.. Blant annet vil det gi nye lokaler for JWCs mulitimediavdeling, med eget TV-studio og tilhørende kontrollrom, uttaler prosjektleder Helle Erevik i Forsvarsbygg.

 –I tillegg til kontrakten som ble signert nå, er vi allerede godt i gang med en oppgradering av selve fjellanlegget gjennom et annet prosjekt. Også her er Backe Rogaland AS entreprenør. Samlet vil dette gi våre allierte i NATO nye, funksjonelle og moderne lokaler og øke senterets kapasitet, forklarer Erevik videre.


Lokal entreprenør og lokale arbeidsplasser

Det er den lokale entreprenøren Backe Rogaland AS som har fått tildelt kontrakten.  Kontrakten har en verdi på cirka 120 millioner kroner og det vil bli brukt lokale underentreprenører for å gjennomføre prosjektet.

 –For Backe Rogaland AS er dette en fjær i hatten å bli tildelt enda en jobb for Forsvarsbygg. Dette i hard konkurranse med flere andre aktører i markedet, sier adm. direktør Sjur Hana. 

–Arbeidet skal etter planen starte opp i 2022, og stå ferdig i 2024, avslutter Erevik.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.