Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Gourmetmat i verneverdig bygning

Trondheims restaurantjungel har fått et nytt spennende tilskudd i år. Den gamle mannskapsmessa i Persaunet leir har blitt forvandlet til Tregården Restaurant. Ikke et vondt ord om maten i Forsvaret, men det er nok en litt annen kvalitet over det som nå serveres i den verneverdige bygningen.

Persaunet leir ble bygget under andre verdenskrig for å huse tyske ubåtmannskaper. Arkitekturen er unik i europeisk sammenheng og kasernene er vernet av Riksantikvaren. Etter at Forsvaret flyttet ut er leiren nå i ferd med å transformeres til en helt ny bydel i Trondheim. De gamle kasernene og nye boliger skal etter planen huse over 3000 beboere når arbeidene er ferdige om noen år.

 

Image "1126272905.18.jpg" without description
Foto: Matti Bernitz/C360

Med et slikt kundepotensial og en mulighet til å overta en messe med et moderne og fullt utstyrt storkjøkken, var beslutningen enkel for kjøperne Kjetil Bjørvik og Ole Martin Thorvaldsen i Tregården Eiendom. De tenkte restaurant med en gang! Men selv om den verneverdige fasaden på bygningen er flott, var det mye som måtte gjøres før interiøret var en kvalitetsrestaurant verdig. Nå fremstår den nye restauranten med et stilrent og moderne interiør, men likevel i harmoni med den historiske fasaden.Avstanden mellom bygningene danner karakteristiske uterom på Persaunet. Dette har Tregården møblert med en stor uteservering som har vært flittig besøkt på solfylte dager. Menyen på Tregården Restaurant er variert og internasjonal, og har høstet gode kritikker i avisene og hos fornøyde gjester.

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.