Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Klart for Filmcamp på Skjold

Holmen leir på Skjold ble 15. desember overtatt av Målselv kommune. Leiren skal bli senter for filmproduksjon.

Hærens virksomhet på Skjold har tradisjonelt vært fordelt på to leire. Nå er den i all hovedsak samlet i en på Maukstadmoen. Ingeniørbataljonens gamle leir på Holmen skal nå få et nytt liv.

- Dette er et resultat vi er svært glad for. Ildsjelene bak etableringen av Filmcamp i Målselv har et spennende prosjekt med store muligheter for regionen. Dette kan bli et fantastisk eksempel på god etterbruk av en militær leir, og vi har hatt et godt samarbeid med kommunen i denne saken, sier regionsjef Trond Eliassen i Skifte Eiendom Nord.

Innspilling
Det har allerede vært sivil aktivitet på Holmen i flere måneder. En militær garasje på 1 600 kvadratmeter blir gjort om til det scenograf Karl Juliusson har karakterisert som Nordens beste filmstudio. Snekkere og andre håndverkere har arbeidet med å bygge opp en kopi av 25 bygg fra Kautokeino slik det så ut i midt på 1800-tallet. Innspillingen av Nils Gaups film om opprøret i Kautokeino i 1852 er planlagt som den første store produksjonen i den nye Filmcamp Målselv. Filmen har et budsjett på 50 millioner kroner og innspillingene skal starte i februar. 2006.

Minnesmerke
Holmen leir består av 17 bygg på til sammen 11 000 kvadratmeter. Målselv kommune overtar eiendommen til takst for 6,8 millioner kroner.

På toppen av Holmen står minnebautaen over de 16 soldatene fra Ingeniørbataljonen som omkom i Vassdalen i 1986. Dette minnesmerket skal fortsatt eies og stelles av Forsvaret selv, og fortsatt stopper hele bataljonen opp hver 5. mars og minnes tragedien.

Den nye virksomheten som kommer på Holmen skal ikke hindre verken de årlige markeringene av ulykken eller andre høytideligheter.

Image "1138615984.87.jpg" without description
Siste oppstilling på Holmen Leir
Foto: Torstein Madssen, Skifte Eiendom

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.