Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Sikret seg en liten kystperle

I begynnelsen av september overtok Lenvik kommune forsvarets eiendom på Gibostad. Eiendommen ligger helt i nordenden av Gibostad og er ca 30 dekar stor. I sin tid var det opptil 12-13 personer stasjonert på kystartillerifortet. Etter at det ble nedlagt på begynnelsen av 90-tallet, holdt Heimevernet til der en stund.
Image "1190110551.78.jpg" without description

Hva skal kommunen bruke eiendommen til? Ordfører Arne Bergland håper at området kan skape mer vekst og trivsel på Gibostad. Ved å kjøpe eiendommen har kommunen sikra allmennhetens interesse for området. Det er ei flott strand her på området som er mye brukt om sommeren, og nå kan den fortsatt benyttes fritt av bygdefolket. Hva som skal skje med bunkersen og de andre bygningene på eiendommen er ennå usikkert. Kommunen er i dialog med grendeutvalet, som muligens er interessert i å gjøre fortet om til en attraksjon. Det planlegges å starte en urteskole på naboeiendommen, og dermed kan de ha bruk for å leie den gamle befalsforlegningen.

Kilde: Troms Folkeblad

 

Image "1190110565.62.jpg" without description
Vår prosjektleder Helge Sommerseth var tilstede på overleveringen og overrakte Skifte nøkkelen til ordfører Arne Bergland.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.