Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Tre mil er ryddet

Stolpene som har gitt strøm opp til Maisavarre radarstasjon er nå fjernet. Radarstasjonen skal også fjernes, og oppryddingen med å fjerne sporene etter stolpene er allerede i gang. Til nå er tre av fem mil av Maisalinja helt ryddet.
Image "1184062413.95.jpg" without description
Befaring ved Altavannet
Foto: Forsvarsbygg

500 stolper - rydding både vinter og sommer
Oppdraget ble satt i gang høsten og vinteren 2005. Da ble stolpene fjernet, og ved hjelp av snøscooter, fraktet ut av området. Det er Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk FKF som har stått for arbeidet.

Den resterende jobben måtte utføres på sommeren, da stolpene skulle kuttes under jorda. Deretter skulle toppen dekkes med jord og torv. I et område på tre mil er nå stolpene kuttet og tildekt, slik at det er vanskelig å finne ut hvor linjen er vært plassert. Arbeidet med å fjerne resterende to mil, forventes sluttført i løpet av 2008.

En lang og spesiell befaring
Skifte Eiendom vært på befaring langs Maisalinja. På en tre mils lang fottur i ulent terreng har prosjektlederne Terje Pettersen og Børge Hemming Hansen sjekket om oppdraget er utført etter retningslinjene gitt av overordnet myndighet. Konklusjonen er at oppdraget er utført meget godt!

Image "1184062176.2.jpg" without description
Prosjektleder Terje Pettersen er fornøyd
Foto: Forsvarsbygg

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.