Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Vellykket tilbakelevering av Marvika

Den 18.november ble et friskmeldt i Marvika offisielt tilbakelevert Kristiansand kommune. Selv om himmelen farget havet grått på denne dagen, ble det ikke levnet noen tvil om at sjøbunnen var klar og ren da ordfører Per Sigurd Sørensen tok i mot området.

Både ordfører Per Sigurd Sørensen og Skifte Eiendom-direktør Roger Jenssen kunne, gjennom en undervannsrobot med kamera, selv kontrollere sikt og kvalitet på sjøbunnen. Jenssen var imponert.

- Det er imponerende å stå her å se ned på en sjøbunn som nå er støvsuget og renset for skadelig avfall som Forsvaret tidligere bare har dumpet utenfor kaia, sa en fornøyd direktør.

Han skrøt spesielt av den nye teknologien som Sea Bed AS utviklet for dette arbeidet.

- Det er fantastisk når vi kan bidra til å utvikle miljøvennlig og banebrytende teknologi, sa Jenssen til de om lag 20 oppmøtte i går.

Foruten å rose ny norsk teknologi, gav Jenssen skryt til alle involverte parter for stor samarbeidsvilje og fleksibilitet under hele prosessen.

- Takket være godt samarbeid, fleksibilitet og vilje til løsning, internt i Forsvarsbygg og mellom Forsvarsbygg og Sea Bed og Multiconsult, har dette blitt et svært vellykket prosjekt, sa Jenssen.

Selv om Skifte Eiendom har sittet i førersete for prosjektet, har det foruten godt samarbeid med eksterne parter også vært en tett prosess med flere forretningsområder innen Forsvarsbygg. Både Forsvarsbygg Utvikling og Futura har en stor del av æren for at dette prosjektet har blitt en suksess.

Prosjektleder Thomas Getz gav de oppmøtte, som blant annet var fra Sea Bed AS, Kristiansand kommune, Multiconsult og Forsvarsbygg, en rask presentasjon av hvordan arbeidet var utført og hvilke utfordringer de hadde stått ovenfor - og løst.

Klart for hva som hva som helst

Kommunen har ennå ikke helt bestemt seg for hva de skal benytte det friskmeldte havnebassenget til. Foreløpig blir området liggende som det er, men ordføreren setter tydelig pris på at området nå kan brukes til hva som helst, helt uten restriksjoner.

- Jeg vil gratulere alle kristiansandere med området. Det er flott at vi nå etter hvert får tilbake flere og flere naturperler rundt byen vår. Snart kan vi bade og gjøre hva vi vil nesten hvor som helst, smilte Sørensen.

Og selv om denne dagen ikke akkurat innbydde til en forfriskende dukkert i Marvika, er det i alle fall fritt frem for et svalende sjøbad når sommeren og varmegradene vender tilbake til Sørlandsbyen.

 

Image "1290165757.03.jpg" without description

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.