Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Starter opprydding av Steinkjersannan skytefelt

Skifte Eiendom starter arbeidet med å miljøsanere Steinkjersannan skytefelt den 14.august. Fire skytebaner som tas ut av bruk og deler av lisiden ovenfor dagens skytebanestruktur skal være ryddet og miljøsanert innen 1.desember.

-Den 14.august starter vi arbeidet med å rydde opp etter Forsvarets aktivitet på Steinkjersannan. Vi skal rydde 4 av totalt 8 av dagens aktive skytebaner. Den ene skal ryddes slik at den kan brukes til friluftsformål og de tre andre skal ryddes slik at de eventuelt kan benyttes som næringseiendom for fremtiden, sier prosjektleder og miljørådgiver Pål Skovli Henriksen i Skifte Eiendom.

Dessuten skal et gammelt skytebaneløp i lisiden ovenfor dagens synlige skytebanestruktur saneres. Her vil det bli et omfattende arbeidsomfang etter mange års skyting i tidligere tider.

De fire siste skytebanene skal opprettholdes til fortsatt sivil etterbruk.

Forsvarets eiendom ved Steinkjersannan skyte- og øvingsfelt er på totalt 663 dekar og ligger sentralt til i Steinkjer med nærhet til den nå nedlagt Steinkjersannan leir. Skyte- og øvingsfeltet har en historie tilbake til sent 1700-tall, men ble bygget om og modernisert på 90-tallet, og er i dag et kompakt og velutrustet skytebaneanlegg med 8 skytebaner for håndvåpen. Forsvaret har ikke lenger bruk for området som skytefelt, og Skifte eiendom skal derfor miljøsanere eiendommen og deretter avhende den. 

Henriksen regner med at eiendommen blir solgt i løpet av 2012.

 

.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.