Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Starter rydding på Gimlemoen

Forsvarsbygg Skifte eiendom starter nå arbeidet med å rydde og sanere leirduebanen ved tidligere Gimlemoen skytefelt. Det vil bli opprettet en sikkerhetssone på 550 meter fra ytterkant av anleggsområdet.

-Vi starter arbeidet med å sanere leirduebanen den 7.april, og vil sperre av et område på rundt 550 meter fra ytterkanten av området der ryddingen pågår, sier prosjektleder Harry Hellebust i Skifte eiendom.

Bakgrunnen for sikkerhetssonen er at det kan være blindgjengere på området. 

-Det er folk fra Forsvarets som vil stå for søket etter blindgjengere, sier Hellebust.  Det er tidligere skutt med bombekastere på feltet. Han opplyser at det totalt er om lag 22 mål som skal ryddes.

 

Komplisert prosjekt

-Det er et komplisert ryddeprosjekt som skal gjennomføres. Det er i hovedsak blyhagl etter leirdueskyting som skal fjernes, men fjernstyrte gravemaskiner vil settes inn på grunn av fare for eksplosiver, sier Hellebust.

I uke 6 og 7 ble det gjennomført søk med metalldetektorer der det ble funnet rester fra skytingen.

- En del av dette er ryddet, men det gjenstår fortsatt mye. Det ble funnet rester etter skyting med skarp ammunisjon, sier Hellebust.

Rydding av skog vil bli gjennomført i uke 11 og 12.

 

Vakthold

-Ryddingen skjer i et populært turområde og det vil bli satt opp god skilting. I tillegg har vi også engasjert vakter som vil stå ved de mest populære stiene, sier Hellebust.

Han oppfordrer folk til å gå inn på kommunens nettsider og sjekke hvilket område som blir sperret av.

–For egen sikkerhet er det viktig å være nøye med å følge skilt og respektere ferdselsforbudet, sier han.

Utgraving av masser er planlagt ferdig i begynnelsen av juli. Etter at området er ferdig ryddet og forurenset masse er fjernet, vil det igjen bli åpent for allmenn ferdsel. Leirduebanen er det siste planlagte tiltaket som skal gjennomføres i skytefeltet, og området skal etter dette selges.

 

 

 

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.