Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Nærøysund fyrstasjon - en unik utsiktsperle skal selges

Forsvaret har flyttet ut av Nærøysund fyrstasjon. Hvem flytter inn?

Tidligere Nærøysund fyrstasjon ligger i Vikna kommune i Trøndelag fylke.

Fyrstasjonen ble brukt av Forsvaret fra 1984 og frem til 2008. Etter dette ble den leid ut til Nærøysund Fyr´s venner frem til høsten 2018. Siden Forsvaret ikke lenger trenger eiendommen, skal vi nå selge den. 

Unik beliggenhet ved skipsleia

Fyrstasjonen, med fyret som ble reist i 1904, har en unik beliggenhet ved sjøen med stor skipstrafikk i sundet. Blant annet går Hurtigruten daglig forbi med anløp i Rørvik.

Fyrstasjonen er også et populært turmål for mange i området.

Sjelden eiendom med mange muligheter

Eiendommen består av en tidligere forlegning med plassering helt i fjæra. Bygget består av gang, stue, kjøkken, soverom, bad, kjeller og loft. På loftet finnes soverom og en utsiktspost til den gamle fyrlykta, som ikke lengre er i bruk.

- Kystverket har satt opp en ny, automatisert fyrlykt på eiendommen. Denne har eget gårds- og bruksnummer og følger dermed ikke med på salget, forteller prosjektleder Randi K. S. Gotliebsen.

Lengre bort på eiendommen finner vi et kaianlegg med et naust og med flott utsikt mot Nærøysundbrua. Øverst på eiendommen finner vi en tidligere mannskapsmesse som består av møterom, kjøkken og muligheter for overnatting.

Tomta, som er på totalt 14 605 m², består ellers av parkering, veier og naturtomt.

- Det blir spennende å se hva etterbruken blir på denne flotte, unike eiendommen. Med denne beliggenheten ved sjøen og skipsleia, naturområder, bygningene og kaianlegget på tomta, er mulighetene for ny bruk mange, sier Gotliebsen.

Avklaring av forkjøpsrett

Eiendommen er sendt ut på Utvidet offentlig avklaring, med svarfrist 8. april 2019. Dersom ingen melder sin forkjøpsrett vil den legges ut på det åpne markedet.

Takst på eiendommen er 4.000.000,-

Nærøysund fyrstasjon

Fant du det du lette etter?

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.