Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap inngår avtale med Skifte Eiendom

Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) har inngått en avtale med Skifte Eiendom om bistand til å avhende sivilforsvarsanlegg over hele landet. Dette er den første avtalen om rådgivning Skifte Eiendom gjør med en offentlig aktør utenfor forsvarssektoren.

- Uten Skifte Eiendoms kunnskap hadde vi ikke fått fortgang i dette arbeidet, sier Anita Kronlund, avdelingsdirektør administrasjonsavdelingen i DSB.

Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap har blant annet ansvaret for Sivilforsvaret, som skal ivareta befolkningens behov i tilfelle krig. I likhet med for Forsvaret, medfører et endret trusselbilde et annet eiendomsbehov for Sivilforsvaret. Dermed har DSB en portefølje av bygninger og fjellanlegg over hele landet de ikke lenger har behov for, og som skal avhendes.

Flere av dem ligger sentralt i Oslo og Bergen. Andre ligger geografisk slik at markedene er høyst marginale.

Samarbeidet ble påbegynt i juli i år og har en varighet på tre år. Skifte Eiendom yter generell avhendingsbistand med viktige bidrag fra øvrige enheter i Forsvarsbygg. Forsvarsbygg Futura er underleverandør innen miljørådgivning og juridisk rådgivning. Det er også aktuelt å involvere Nasjonale Festningsverk som underleverandører i forbindelse med vernevurderinger.

Innen utgangen av året vil det bli inngått en avtale om at Skifte Eiendom skal avhende en rekke eiendommer på vegne av DSB.

- Vi har bred erfaring med å avhende offentlig eiendom og har utviklet en metodikk og et kvalitetssystem andre offentlige aktører vil ha nytte av. Samtidig har det vært avgjørende at vi kunne tilby rådgivning fra hele Forsvarsbyggs kompetanseplattform. Kunden er godt fornøyd med det vi har levert til nå, og det er en anerkjennelse for hele Forsvarsbygg at DSB har valgt å inngå dette samarbeidet, sier direktør Roger Jenssen i Skifte Eiendom.

Les mer om Skifte Eiendoms rådgivningstjenester.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.