Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Forsvaret og Forsvarsbygg tok over Bæreia

Søndag 1. juni tok Forsvarets veteranadministrasjon og Forsvarsbygg over Bæreia i Kongsvinger. - "Dialogen med Forsvarets veteranadministrasjon er allerede etablert og vi er stolte over å kunne bidra til å styrke tilbudet til veteranene", uttaler direktør Olaf Dobloug i Forsvarsbygg Utvikling.

Det var en høytidlig markering hvor Forsvarssjefen, ordføreren, lederne i veteranforeningene, ledelsen for Forsvarets veteranadministrasjon og Forsvarsbygg deltok. Krigsveteran fra 2. verdenskrig, Olav Hobbesland, heiset splittflagget. Forsvarsbygg hadde sørget for at ny flaggstang var satt opp til overtakelsen.

Image "11396_1.jpg" without description

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nødvendige tiltak
Det er bevilget fem millioner kroner til nødvendige strakstiltak på senteret. Eiendomsmassen skal nå gjennomgås slik at man får et grunnlag for prioritering av tiltakene videre fremover. Eiendommen ble kjøpt for seks millioner kroner, og har vært drevet av Landsforeningen for hjerte- og lungesyke siden 2005. Krigsinvalidehjemmet ble åpnet av kong Olav i 1959. Forsvarsministeren kunngjorde i januar i år at Forsvaret ville kjøpe krigsinvalidehjemmet Bæreia og etablere et veteransenter.


Tekst: Heidi Sørskog
Foto: Harald Fjelddal, Forsvarets mediesenter

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.