Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Hangarglede i Bodø

Gleden var stor da den nye hangaren til redningstjenesten i Bodø kunne tas i bruk.

I mange år har redningstjenesten i Bodø levd under kummerlige forhold i en gammel og nedslitt hangar. Gleden var derfor stor da den nye Hangar B ble overlevert til Forsvarsbygg fra entreprenøren Skanska Norge AS og innflyttingen kunne starte.

Image "11501_4.jpg" without description

      Nyhangaren ruver i Bodø. Like bak sees
      det buede taket på den gamle hangaren som
      rives etter nyttår

Merkedag
Til sammen 4 000 kvadratmeter med dokker for tre helikoptre, verksteder, kontorer og permanent tilstedevakt står ferdig. En del utendørsarbeider gjenstår til våren etter at den gamle hangaren er fraflyttet og revet.
- Dette er en større merkedag enn mange er klar over. Dette vil bli et signalbygg for oss, understreket major Ole Johan Kjeserud fra FLO / Sea King.

Medvirkning
Hele prosjektet har kostet vel 140 millioner kroner inkludert mva. Tilstedevakta er finansiert av Justisdepartementet, mens Forsvarsdepartementet har bekostet selve hangaren.
- Det har vært en lang og tung prosess før spaden ble satt i jorda. Men vi er veldig godt fornøyd både med resultatet og at vi har fått lov til å medvirke så sterkt under planleggingen at vi har fått et bygg som er skreddersydd for vårt formål, sa tillitsvalgt Konrad Grongstad fra 330-skvadronen.

Image "11501_6.jpg" without description

Hangarglede: fra venstre: Stein-Rune Haugen, FLO / Sea King, Konrad Grongstad, 330-skvadronen, Bjørn Tore Winther, Kurt Vedal og John Torstein Hansen, alle fra Skanska Norge, Magne Pettersen, Forsvarsbygg Utvikling Nord, Atle Hundeide, Forsvarsbygg Utleie, Markedsområde Bodø

Uskadd
Liv og helse er viktig for både redningstjenesten og Forsvarsbygg. Og på hangaren har det vært tatt godt vare på. Det er nedlagt mer enn 90 000 arbeidstimer i prosjektet og en forstuet fot er det eneste uhellet som har ført til fravær.
- Vi takker Skanska for et godt samarbeid på alle plan. Det har vært en god tone i dette prosjektet, og spesielt vil vi berømme dem for arbeidet som er gjort for å sikre helse, miljø og sikkerhet underveis. Vi vil også fremheve brukernes representanter som har engasjert seg i arbeidet og gitt betydelige bidrag til at alle er fornøyd med det sluttproduktet som nå tas i bruk, sa prosjektleder Magne Pettersen i Forsvarsbygg Utvikling Nord.

Image "11501_3.jpg" without description

Nyhangaren ruver i Bodø. Like bak sees det buede taket på den gamle hangaren som rives etter nyttår

 

Tekst og bilder: Terje Bartholsen

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.