Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Kontrakt for nye leiligheter i Rena sentrum signert

Torsdag 11. september signerte Forsvarsbygg og Rena Park AS en kontrakt om bygging av nye leiligheter i Rena sentrum.

–Vi er glade for å kunne inngå en slik avtale om kjøp av nye leiligheter. De skal dekke et viktig behov hos Forsvaret, samtidig med at det skaper aktivitet i lokalsamfunnet vi er en del av, uttaler prosjektsjef Jens Levi Moldstad.

Prosjektet gjennomføres for å dekke opp en underdekket forlegningskapasitet i Østerdal garnison og et fraværende tilbud i markedet i Rena sentrum.

Image "11454_3.jpg" without description

Forsvarsbygg skal kjøpe til sammen 42 leiligheter fra Rena Park AS, og det er det lokale firmaet Martin M. Bakken AS fra Elverum som skal stå for selve byggingen. Kontrakten som ble signert på torsdag har en verdi på cirka 72 millioner kroner. Prosjektleder er Ole Jonny Eriksen fra Forsvarsbygg Utvikling Øst.

De nye leilighetene planlegges med sikte på å gi soldatene et godt bomiljø med kort avstand til Rena sentrum og Rena leir, gode lysforhold, tilfredsstillende uteområder, med utsikt sørover mot Glommas bredder. Forsvarets beboere vil kunne benytte garasjeplasser som etableres i parkeringshus i deler av den gamle kartongfabrikken.

- Vi i Forsvarsbygg ønsker gjennom våre prosjekter å være med på å utvikle Rena sentrum. Dette prosjektet vil bidra til en enda bedre integrering mellom det militære og sivile samfunn, og er et positivt tilskudd til bygda. Dette er et resultat av et konstruktivt og tett samarbeid mellom Forsvaret, Forsvarsbygg og Åmot kommune, avslutter Moldstad.

Spaden settes i jorda i januar 2009 ved en formell markering, og det er en målsetting at leilighetene skal være klare primo 2010.

Image "11454_4.jpg" without description

Fra venstre: Prosjektsjef Jens Levi Moldstad i Forsvarsbygg Utvikling Øst, Sten Gunnar Torseter og Trygve Støland i Rena Park AS


Tekst og foto: Trond Enemo

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.